ANNONS:
ANNONS:

Utländska provspelare hos herrarna i LFK

Både bredd och spets.
Det är vad LFK letar efter med en månad kvar av transferfönstret.
Rymvydas Cypas från Litauen och Edgar Seeley från Tanzania kan vara lösningen.LFK

Den 31 mars stänger transferfönstret för professionella spelare i Sverige. Och eftersom Lidköpings FK nu spelar i division två är man tvungna att skriva kontrakt med alla sina spelare.
Lite drygt en månad återstår således för klubben att spika sin trupp inför årets säsong och än är man inte helt nöjda. Bland annat vill man hitta en ”back up” till Erik Ekblad i målet. Detta då fjolårets andremålvakt Oskar Bergman valde att återvända till JK10.

Genom tränare Gytis Gelgotas kontakter har man också ett namn på gång. Det är Rymvydas Cypas från Litauen som under veckan kommer att träna med LFK och även spela lördagens träningsmatch mot Skoftebyn.
22-åringen har spelat i Siauliai i Litauens högsta liga, men fjol spelat i division två. Den 190 centimeter långe målvakten har även representerat landets U19-lag för ett par år sedan.

Rymvydas är dock inte det enda nya ansiktet på Framnäs konstgräs i veckan. Från Gällivare / Malmberget kommer också Edgar Seeley. 21-åringen kommer ursprungligen från Tanzania men har bott i Gällivare i två år. Där har han spelat division tre-fotboll. Enligt rykten handlar det om en snabb vänsterback med fin vänsterfot som kan spela på kanten, men även centralt.
Att LFK fått nys om Edgar beror på att lagets yttermittfältare Albrim Demaliljaj spelat just i Gällivare och fortfarande har kontakter i klubben.

4 tankar på “Utländska provspelare hos herrarna i LFK

  1. Borde inte ihopslagningen av LIF och Heimer kunnat skapa egna spelare? Eller håller de inte måttet? Varför tror man att fotbollsspelare från en annan stad/ land är bättre än sina egna? Varför spenderas massa pengar på spelare som endast stannar en säsong? Är det ett hållbart sätt att bygga en ”storsatsande” förening på? Finns det inte tillräckligt med lag i Lidköping som borde kunna få fram tillräckligt bra spelare för ett sattsande LFK? De kanske finns, frågan är bara ifall de finns DÄR för ett LFK?

  2. Till Fotboll2014.

    Eftersom du verkar ha koll på hur mycket ”en massa pengar är” kan du väl dela med dig om summor?

Lämna en kommentar