ANNONS:
ANNONS:

”Vår målvakt Matilda Haglund tejpade fel fot”

Damettan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om feltejpade fötter, isbad, niokamper och omdiskuterade straffsituationer.

 


IMG_9460

Omgång 20 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 45 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Slutspurten av säsongen 2014 är här och man kan helt klart säga att det märks. Det blir kallare, träningarna startar tidigare på kvällarna och Kjells hår blir bara längre och längre. Det sistnämnda är väl kanske det allra tydligaste hösttecknet, vintermanen växer fram.

I helgen hade vi ett riktigt tufft schema med två matcher inom loppet av två dagar, där vi inledde på lördagen med seriematch hemma mot Rössö. En match vi vinner med 5-1 utan att på något sätt imponera. Härmed fortsätter jakten på Holmalund med två omgångar kvar att spela, serien lever.
För att återhämtningen skulle bli så snabb som möjligt mellan matcherna ordinerade Dr Björn ett klassiskt isbad i tunna efter lördagsmatchen, det var, skönt. Söndagens match mot allsvenska serietvåan Kopparberg/Göteborg slutar tyvärr med en större förlust än vad vi hade hoppats på. Undertecknad fick tyvärr pga en krånglande fot skåda denna match från avbytarbänken. Målen trillade tyvärr inte lite för lätt emellanåt och det var nog många som trots isbadet kände sig något sega i benen från matchen dagen innan. En rolig match att spela tror jag ändå att det var och kul att få mäta sig med Sveriges för tillfället näst bästa lag!

Bx-pAoHIAAAln7w

Vill skapa en ny kategori här i damettan som vi döper till ”Veckans körk”. Denna vecka vill jag tilldela detta till Matilda ”Hagge” Haglund. Matilda har sedan en längre tid problem med en fot som hon tejpar inför match och träning. Matchen mot Rössö var inget undantag, men när Matilda ska ta på sig skorna upptäcker hon att något inte känns riktigt rätt. Då har hon alltså tejpat fel fot. Något jag inte trodde var möjligt, men Matilda är vårt levande bevis och förtjänar helt klart titeln ”veckans körk”. Grattis Matilda!
I helgen åker vi till västkusten för att möta Vallen på bortaplan, då finns inget annat än tre poäng inplanerat!
Ha det gött och Forza LFK dam!

———————————————

5. (5) Sils IF, 31 poäng

Skribent: Frida Persson

Nu börjar vi bege oss in på slutspurten av seriespelet detta år. Endast två matchomgångar återstår. Det kändes som om att det inte var längesedan man sprang runt med mössa och vantar och frös tårna av sig i minusgrader. Tänk vad ett fotbollsår går fort.

Vi har återigen mäktat med ett derby då Vara gästade Silbohof i lördags. Äntligen fick vi smaka sötman av 3 poäng igen. Underbart! Matchen inleddes starkt från vår sida och det kändes stabilt rakt igenom, skönt att vi fick sätta några bollar i nätet med. En vinst är en vinst och mer behöver man inte säga.

U-laget trummar på i division 3 och med vinst i sista matchen så står seriesegern klar. Efter att Mariestad lämnat WO till matchen som skulle ha spelats ikväll (onsdag) så tilldelas vi tre poäng och tar klivet upp på andraplatsen. Men sista matchen är inte vilken match som helst, utan det blir en ren ”seriefinal” mellan oss och Skara. Oerhört spännande!

Veckans heting går till Ekman som gett svar på tal om den diskuterade ”straffsituationen” som det snackats om lite här och där. Vara ansåg att de skulle haft en straff som hade kunnat förändra hela matchbilden för deras del. Säga vad man vill om den, men det är alltid domaren som dömer.

” – Vill bara tala om en sak så alla slipper diskutera att matchbilden kunde ändrats! Jag talar såklart om matchen mellan Sils IF Dam – Vara SK Dam 20/9 angående ”straffsituationen”. Bollen träffade sidan av mitt huvud, så en rättvis seger med 4-1!  #ettrödvitthjärta #spelarenr12 ”

ByFL3wjCYAAvIv-

Nu laddar vi om för att åka till Uddevalla på lördag och ta en till 3-poängare, då IK Rössö står för motståndet. Och för U-laget väntar årets match på söndag då man tar emot Skara på Silbohof.

//EttRödVittHjärta

 

———————————————

9.(9) IK Gauthiod, 18 poäng

Skribent: Ida Mörk

Dags att skriva några rader här på Lokalfotboll igen. Veckorna rullar på fort och hösten har kommit på allvar, det vet man säkert när underställen åker på under träningarna. Söndagens match mot Stångenäs lyckades vi vinna med 4-1, en riktigt go och viktig seger för vår del. Med den goa känslan i kroppen har vi nu ägnat veckan åt att börja ladda för årets sista derby som stundar nu på lördag, då Vara SK kommer på besök till Lunnevi IP. Derbyn är alltid derbyn så allt kan hända och alla som läst tabellen vet att det är en viktig match för båda lagen, därför vågar jag utlova en riktigt spännande match. Matchen är också lite speciell då våra kära sponsorer bjuder all publik på inträdet, så se till att ta dig till Lunnevi på lördag 15.00 för att få njuta av en härlig fotbollseftermiddag.

 
Nu har också äntligen vår femkamp fått ett avgörande, som faktiskt slutade som en niokamp. Tro det eller ej men gänget som låg sist inför finalen, som var helt uträknade lyckades på något konstigt vänster både muta domaren i brännbollen och få Eivon att räkna dubbelt i kick-tävlingen. Vissa skyr inga medel för att vinna!

image
Hoppas vi ses på Lunnevi på lördag, avspark 15.00 🙂

———————————————

11. (11) Vara SK, 19 poäng

Skribent: Linnea Bergman

Då var det torsdag igen och ytterligare ett inlägg ska skrivas. Denna vecka har vi inga lika muntra rader att skriva som föregående veckor. I söndags gästade vi Sil i en match som verkligen inte går till historien som vår bästa. Vi presterade inte alls på topp, de var betydligt hetare än oss och det är inte mycket att säga om resultatet så här i efterhand, de vann rättvist. Det är bara att konstatera att det är så oerhört tråkigt att vi inte kan prestera bättre i en så viktig match, att vi går från att göra en så disciplinerad och bra match mot LFK förra veckan till att inte alls kunna stå upp mot Sil en vecka senare. Men det har varit vårt problem hela säsongen, vi spelar för ojämnt. Det har lett oss till att idag befinna oss i en ”kniven mot strupen” situation.

 

Men nu har vi glömt den matchen för att i veckan fokusera på helgens sjukt viktiga match, ännu ett hett derby ska spelas och denna gången gästar vi IK Gauthiod. I veckan har vi som vanligt fortsatt att träna intensivt, allt för att kämpa om ett nytt kontrakt in i det sista för än finns det en chans till div. 1 spel även nästa år.

 

På lördag spelar vi som sagt mot Gauthiod och för vår del är det en ”vinna eller försvinna” match, vi hoppas bjuda på en tuff tillställning med många känslor och där båda lagen går för vinst, det är ju ändå derby. Kom till Lunnevi IP på lördag kl 15.00 och heja fram oss till seger!
 

1 tanke på “”Vår målvakt Matilda Haglund tejpade fel fot”

Lämna en kommentar