ANNONS:
ANNONS:

Vara vann futsalderbyt

Ett effektivt Vara vann futsalderbyt mot United.
Ett United som spelade dubbla matcher den gångna helgen.
Här en sammanfattning av futsalens premiärhelg.
I helgen drog den lokala futsalsäsongen igång på allvar. Under fredagskvällen sprang så Lidköping United sedvanligt ut i elden i Idrottens Hus. Premiären spelades mot Afghanska och laget startade på bästa sätt och dikterade vilkoren.

Inför andra halvlek såg det lugnt ut, men man bjöd in gästerna i matchen och under den sista halvan var det gästerna som tog över. Ett tätt försvarsspel fixade dock årets första trepoängare för seriefavoriten.

Innan fredagens match hölls en tyst minut för bortgångne eldsjälen Sabahudin ”Baki” Jusovic.

Två dagar senare under söndagen var det dags för årets första futsalderby. Ett Vara som haft det tungt utomhus i år letade spelglädje inomhus. En jämn första halvlek bjöd på gott om målchanser för båda lagen.
United drabbades dock tidigt av ett tungt avbräck när lagets playmaker Gabrijel Matanovic fick bäras ut på bår. Detta lamslog laget något och ett effektivt Vara kunde gå till halvtidsledning med 2-1.

I matchens andra halvlek fick Vara matchen dit man ville. United med mycket boll, men då man inte fick upp farten i passningsspelet kunde istället Vara ställa om och effektiviteten i avsluten saknades inte denna eftermiddag. United fick jobba i uppförsbacke och Vara kunde till sist glida ifrån till 7-3 och ta en tidig serieledning.


Lidköping United – Afghanska 6-4
Mål United: Rasmus Arvidsson Gerhardsson 2, Benni Parlic 2, Dani Nikolla, Egzon Restelica

Vara – Lidköping United 7-3
Mål Vara: Oskar Johansson 2, Kristoffer Ejdestig, Uno Gunterberg, Milad Tahiri, Robin Särud, Alexander Larsson
Mål United: Egzon Restelica 2, Elias Lindell

Lämna en kommentar