ANNONS:
ANNONS:

Vara vill nå futsalens division ett

En match från avancemang till ettan.
Idag har Vara chansen att ta nästa futsal-kliv.
– Vi ska verkligen gå för det, säger lagets kapten Joakim Björndahl.

I skuggan av Lidköping Uniteds futsalsatsning finns det fler klubbar i området som i år startat upp med seriespel. Och då med spel i division två. Bäst har det gått för Varas herrar som vann sin serie och som idag spelar för avancemang.
– Vi i Vara har alltid tyckt att futsal varit väldigt kul och när Marcus Ahlberg (klubbens futsalansvarige) ville dra igång ett lag hakade vi på. Och vi kände att ska vi göra detta så ska vi göra det ordentligt, säger lagets kapten Joakim Björndahl som haft en kul första säsong.

– Ja, det har varit skitkul. Vi har varit ett gött gäng som tränat två gånger i veckan. Nu har det krockat lite med utomhussäsongen på slutet, men vi har försökt att hålla igång vi ett tillfälle i veckan för att inte tappa liret.

Tanken var att Vara tillsammans med Fårbo FF och Panna FC skulle spela en i en trelagsgrupp där vinnaren tog sig till division ett. Men då Fårbo dragt sig ur blir det en direkt avgörande match (2 x 20 min) i Vara mellan hemmalaget och göteborgslaget Panna FC.
– Vi ska verkligen gå för det. Det vore kul att gå upp i ettan. Och även om vi hoppas att Lidköping United går upp i SFL så vore det kul med mer lokala matcher. Futsal är en sport om växer och vi vill vara med, säger Björndahl som i alla fall vet lite om det kommande motståndet.

– Ett göteborgslag som varit målglatt i sina matcher. Rapporter säger att de har ett par giftiga spelare framåt och de verkar mest ha mött U-lag till befintliga SFL-lag i sin serie. Det lär bli en tuff utmaning, avslutar Björndahl.

Ikväll någon gång efter 17:00 har vi svaret på om Vara SK har ett lag i futsalens division ett till hösten.

Lämna en kommentar