ANNONS:
ANNONS:

Varnhem och Axvall jagar topplaceringar i sexan

Idag startar Skövdesexan.
En serie där vi hittar den lokala duon Varnhem och Axvall.
Två lag som mycket väl kan bli topplag.

 

1. Korsberga

2014 fick Korsberga kvala till division fem, men misslyckades i ett tufft kvalspel. Ambitionen lär knappast minskat tills i år och man är obesegrade under försäsongen. Bland annat har man besegrat IFK Hjo – seriefavoriten i den norra femman.

————————————–

2. Axvall

Linus Stjärnklar är ny tränare i Axvall och helt klart är att han fått en bra och stabil grupp att jobba med i sitt första uppdrag som huvudtränare.
Axvall har imponerat under försäsongen och vunnit mot både division fyra- och fem-lag. Det tyder på att detta kan bli den roligaste säsongen för laget på mycket länge.
Vi tror att det räcker till kvalspel framåt hösten

Silly Season
Tränare: Linus Stjärnklar (NY, Varnhem), Fisnik Sadiku (NY, ass tränare Lundsbrunn)
Nyförvärv: Pontus Kirkhoff (Skara FC), Alush Jusufi (Varnhem), Robin Nilsson (Varnhem), Andreas Andersson (Varnhem), Sebastian Evertsson (Varnhem), Pontus Martinsson (Skara)
Förluster: Ulf Bergkvist (tränare, Lundsbrunn), Jimmy Mattelin (Lundsbrunn)

Försäsongen:
Tråvad/Larv (DM) 1-5, JK10 (DM) 4-0, Herrljunga (DM) 3-1, Hällekis/Trolmen 5-0, Örby (DM) 5-4

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 18, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 2,40

Axvall-Järpås

————————————–

3. Ekedalen

Tabelltrea förra året för ett Ekedalen som mångas ögon är seriefavorit. Resultaten på försäsongen har varit helt ok, men Korsberga och Axvall tror vi inte att man rår på.

4. Varnhem

Ifjol tippade vi Varnhem i toppen, men laget svek rejält. Var visserligen ofta bollförande i sina matcher, men tappade boll på fel ställen och fick omställningar på sig.
I år är man inte lika favorittippade och det kan kanske passa nye tränaren Joseph Aychouhs mannar bra. Laget ligger enligt rykten i hårdträning för att kunna orka hela vägen, men kommer att ha en startsträcka då det är ett delvis nytt lag som ska spelas in.

Kan Varnhem bara vara med i början av serien är det mycket som talar för det bollskickliga laget. Hur långt det räcker? Vi tror till en fjärdeplats.

Silly Season
Tränare: Joseph Aychouh
Nyförvärv: Jango Saleh (Östadkulle SK) , Emil Boby (Skara FC), Fadi Issa (Tidans IF), Roberto Makdesi (Skövde AIK), Emil Tuzinovic (FK Bosna Skövde), Christoffer Aamillom (Värings GOIF), Arvin Balic (Tidans IF), Serhat Celik (Kungsladugårds BK), Albrim Dragosi (comeback) och Damian Dorawa (Polen), Johan Roslund (comeback), Simon Mousa (Kullavägen), Johan Aychouh (Skövde AIK), Fredrik Johansson (Hangelösa), Karuan Ahmen (IFK Nyköping), Björn Bergsten (Vikapojkarna), Vlada Simik (Tidan)
Förluster: Jesper Rydh, (tränare, Kinne Vedum), Linus Stjärnklar (tränare Axvall), Alush Jusufi (Axvall), Oliver Danielsson (Våmb), Robin Nilsson (Axvall), Andreas Andersson (Axvall), Andreas Thool (Igelstorp), Markus Ekeberg (Ulvåker), Sebastian Evertsson (Varnhem)

Försäsongen:
Valtorp (DM) 3-2, Björsäter (DM) 4-2, Mellby 2-4, Hangelösa (DM) 0-5, Hova 3-0, Tidavad 1-1, Tymer 0-6

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 13, Insläppta mål: 20
Poängsnitt: 1,43

IMG_7211

5. Fröjered/Håven

Nådde en helt okej placering i mitten av sexan förra året. Har ett liknande utseende på sin trupp i år och lyckats hitta målet rätt flitigt under försäsongen. Blir femma i år.

6. Lerdala

Har lirat mot Lidköpingslagen de senaste åren och då nått en mittenplacering. Försäsongen låter inte direkt skryta om sig, men ett svårspelat Lerdala blir till sist än en gång ett mittenlag.

7. Norra Fågelås

Har fått en del nya spelare och siktar på att vara i toppen. Förra året slutade man fyra, men i en tuffare serie blir det inte mer än en sjundeplats.

8. Stenstorp

Enda lag som kommer från en högre division i denna serie. Trots den rutinen ser inte Stenstorp så jättevassa ut och får nöja sig med en plats på den nedre halvan av tabellen.

9. Igelstorp

Femma i Tidaholmssexan 2014. Mötte i DM tuffa lag som Sil och Ulvåker och hade ingen direkt chans. Slår dock behagligare motstånd och då räcker det så här långt.

10. Våmb

Ingen höjdarsäsong för Våmb förra året och vi tror inte att man lyckats så mycket bättre i år. Ett tufft lag att möta, men har svårt att föra matcher, I år blir man ett bottenlag.

11. Folkabo

Hoppas på att vinna fler matcher än förra året. Då vann man sju. Har ny tränare och siktar högre. Det blir lite bättre – inte mer.
————————————–

12. Borgunda

Tabelljumbo i Törebodasexan förra året på elva poäng. Det mesta talar för att det inte blir många fler poäng denna säsong. Idel förluster på försäsongen för den förväntade jumbon.

 

 

1 tanke på “Varnhem och Axvall jagar topplaceringar i sexan

  1. Det blir spännande att se hur många rätt ni får på det här tipset.
    Axvall och Varnhem har ni ju tydligen koll på, men jag funderar lite på hur ni placerat de övriga lagen. Luktar lite tombola över rankingen här.

Lämna en kommentar