ANNONS:
ANNONS:

Vattenhål, matchhjältar och klassfotboll på Veckans Lista

”Veckans Topplista” är ett givet inslag på Lokalfotboll.se
Denna vecka hyllar vi allt ifrån matchhjältar till Klassfotbollskämpar.
Och vi dissar föråldrade vattenhål som skadar fotbollsspelare.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Klassfotbollskämpar

blogger-image--1288259552
Under helgen som gick var det fullt
ös på våra lokala fotbollsplaner. Men där det har varit allra bäst stämning har inte varit där det spelats seniorfotboll. Nej, istället har det rört sig om Klassfotbollen och tjejer och killar i åldrarna 6-13 år. I så gott som alla ”våra” lokala kommuner där vi följer fotbollen pågår detta fenomen och man kan verkligen säga att evenemangen är riktiga folkfester. Klubbarna och eldsjälarna som jobbar med aktiviteterna gör ett hästjobb.

Klassfotbollen är också ett utmärkt tillfälle för tjejer och killar som ännu inte upptäckt gemenskapen och kärleken till fotbollen att göra detta under roliga  former. Ja, så gott som allt är positivt med dessa arrangemang och det förtjänar en förstaplats på listan denna vecka.

——————————–

2. Ösa ösa Hangelösa

IMG_1061
Det fanns en tid då Hangelösas herrar var en slagpåse i
division sex och  det inte fanns många andra lokala lag som var i närheten av de dåliga resultat som klubben visade upp. Nu är det dock andra tider och Hangelösa är ett av de lokala lag som preseterar den bästa fotbollen. Inför årets säsong var man en av de mest klara lokala favoriterna till en serieseger och man kan väl lugnt säga att laget svarat upp till förväntningarna så här långt.
Sju segrar och en oavgjord match har det blivit hittills och det finns inte mycket som talar för att det inte blir segerfest ute på Skogevi senare i höst. 3,80 gånger pengarna fick du inför säsongen på Hangelösa som översta lag i serien efter 22 omgångar. Just nu känns det som ett riktigt ”bjudodds”.

——————————–

3. Målvakten som blev matchhjälte1-1 och 30 sekunder kvar att spela i
matchen mellan Mellby och Levene Skogslund. Då kommer gästernas anfallare igenom och Mellbys målvakt Alfred Larsson blir målchansutvisad. Domaren pekar på straffpunkten och det ser ut som att nykomlingen Mellby ska åka på ännu en svidande förlust.

Som tur är sitter Johan Högmark på bänken. Reservkeepern som suttit still i 89 minuter drar på sig målvaktströjan och handskarna. Ställer sig på mållinjen och domaren blåser i pipan. Johan tar ett par steg till höger, kastar sig och RÄDDAR! Så när håller dock bollen på att smita under honom, men han håller den på rätt sida linjen och domaren blåser av matchen.
Vilt jubel i hemmalägret och en mer självklar och tydlig matchhjälte än Johan Högmark är svår att hitta. Detta trots bara ett par sekunders speltid. Sådana historier växer inte på träd och Johan har en självklar plats på denna veckans lista.

 

——————————–

Inte ens nära… – Onödiga vattenhål

CjumzHIWYAEUEv0

”Köper att man kan förlora… Men det här köper jag absolut inte!! 4 sådana hål på en fotbollsplan”

Så skrev Rådas Sofia Karlsson i veckan och vi är beredda att hålla med. För även om det är härligt med vattnade planer som är lagom mjuka så väger det inte upp dessa ”vattenhål” som en del lokala planer har. En glidtackling på ett av dessa sprinklerlock kan bli förödande och likaså en oaktsam fotnedsättning. Då har man garanterat en stukad fot.
Nej, dessa hål känns väldigt föråldrade och kan man inte hitta något bra att täcka dem med medan de inte används så är de bara onödiga skaderisker. Bort med dessa!

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar