ANNONS:
ANNONS:

Veckans Topplista med det bästa & sämsta från veckan som gick

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. LFK:s svar på tal om insläppta mål

IMG_1668

Under försäsongen släppte herrarna i Lidköpings FK in i snitt 2,1 mål per match. När man dessutom hade flera skador i backlinjen snackades det flitigt om att laget skulle få stora problem i seriespelet. Inte minst vi på Lokalfotboll.se hade ett stort frågetecken till just lagets defensiv.
Men så drog serien igång och med den dök Gustav Hellman upp som den backbjässe som laget så väl behöver. Tillsammans med övriga backlinjen och resten av laget har man under seriens inledande två matcher visat att defensiven visst håller. Fortfarande har laget efter 180 minuter inte släppt in något mål och samtidigt gjort fem stycken framåt. Något som just nu räcker för serieledning. LFK:s start är definitivt värd en förstaplats på listan.

——————————–

2. Härligt flin på Robert Barkin

barkin
Han ser inte bara ut som att han är direkt hämtad från TV-serien ”Vikings”. Han är dessutom fotbollsspelare i Vara med en näsa för mål. Robert Barkin var glödhet i premiären av ”Derby4:an” när hans lag gästade Ulvåker. Visserligen tog hemmalaget ledning, men efter lite skäll från tränare Widell så blev det fart på laget – och framför allt Robert Barkin.
Först assisterade han till kvitteringen innan han fixade ett hattrick. Lägg där till ytterligare en assist och ni förstår att Robert Barkin är väl värd en plats på denna listan. Frågan alla ställer sig nu är förstås. Sitter styrkan i skägget?
Vill du se Barkins alla mål gör du det bäst HÄR.

——————————–

3. Skara svarade upp mot favoritskapet

Enligt ”experterna” skulle det vara toppen bot botten som möttes på konstgräset i Skara under fredagskvällen. Detta när Skara tog emot LFK Akademi. Ett ungt Skara skulle alltså svara upp till favoritskapet i en match mot ett ännu yngre LFK Akademi. Och man måste verkligen säga att Skara visade klassen direkt. För så fort bengalröken (jo, ni läste rätt) så trampade Skara på gasen och gjorde 1-0. Sedan fortsatte man att äga boll och målen trillade in i jämn takt. 4-0 i premiären visade inte bara att Skara var bättre än Akademin, utan också att man fortfarande är ”laget att slå” i denna intressanta ”Derby4:a”.

——————————–

Inte ens nära… – Gauthiods SJUka förlust hemma mot Skövde AIK

5895202
Var det något lag man inte trodde skulle klappa igenom i sin hemmapremiär så var det Gauthiods herrar. Laget har uppträtt stabilt i flera år nu och verkar fått in en otrolig proffsig inställning där man dessutom sliter stenhårt för varje seger. Efter storsegern i premiären borta mot Gunnilse kändes det också som att laget hade stora möjligheter att plocka ännu en ”trea” hemma mot Skövde AIK.

Men, men… Vad som utspelade sig på lördagseftermiddagen på Lunnevis gräsmatta kunde nog de flesta inte gissa. Gauthiod började visserligen bra, men som alla vet spelas fotboll i 90 minuter och inte i fem. För efter 40 minuter stod det nämligen 0-4 på resultattavlan och då hade gästerna dessutom missat en straff. Andra halvlek fortsatte i samma stil och till sist stod det 0-7. Ett resultat som faktiskt var smickrande för Gauthiod.

Hur Gauthiod kunde förlora stort kan säkert diskuteras. Men spelarna själva menade att ödmjukheten lämnats kvar i omklädningsrummet. Vi både tror och hoppas att lördagen bara var en tillfällighet. Gauthiods herrar är en förebild i vår lokala fotboll och vi hoppas innerligt att hybrisen inte kommit ända till Grästorp…

 

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar