ANNONS:
ANNONS:

Vem tar över efter hyllade Eivon?

Seriesegrare med FC Gauthiod förra året.
Men Eivon Robertsson tränar inte laget 2017.
Arbete sätter stopp och nu tvingas laget leta ett nytt förstanamn inför premiären i fyran.

FC Gauthiod har upplevt så gott som idel framgångar under sina få år som existerande förening. Och under den större delen har laget tränats av Eivon Robertsson. Största framgången kom så sent som i höstas när laget vann den västra femman och således spelar i division fyra denna säsong.

Men man får göra det utan sin sympatiske tränare.
– Det stämmer. Eivon får inte arbetet att gå ihop med fotbollsträneriet. Nu när vi gått upp till tre träningar i veckan också går det tyvärr inte. Vi har varit nära att lösa pusslet, men tyvärr har det inte gått, förklarar Lars Emanuelsson från klubbens Sportgrupp.

Nu tvingas alltså FC Gauthiod leta ett nytt förstanamn inför den tuffa premiärsäsongen i division fyra.
– Nu gäller det att vi hittar en person som brinner för fotbollen och som vill utveckla spelarna i laget. Vi vill verkligen hitta rätt person och inte bara en ”go gubbe” säger Lars som dock känner sig trygg med resten av staben.

– Ja, vi har fyra ledare kring laget och uppbackningen som en huvudtränare får är grymt bra. Lägg där till en stor trupp där drygt två tredjedelar av gruppen är mellan 15 och 19 år så förstår man att det finns härliga möjligheter med jobbet.

Just nu leds laget av Philip Rigfeldt (spelande-assisterande). Men då Philip också spelar är inte huvudtränarrollen optimal vilket gör att en ny huvudtränare behövs inför division fyra-premiären.

Vad ska man annars ha förväntningar på FC Gauthiod i år?
– Det är en jättetuff serie den södra fyran. Känslan är att den är betydligt vassare än den norra och att många lag i denna serie skulle kunna slåss om topp 3-placeringar i den södra. Vi är väl inte ett av dem, men vi jobbar för att hänga kvar. Vi värvar ju inte nya spelare, utan fyller på med egna spelare underifrån. Det blir en utmaning för hela truppen, men det är killar som har skalle för en sådan.

Till sist. Är du orolig för att inte hitta en ny huvudtränare?
– Nej, det är jag inte direkt. Vi måste bara ordna detta. Så enkelt är det och känner man sig träffad så får man gärna höra av sig.

Lämna en kommentar