ANNONS:
ANNONS:

VFF fyllde fantastiska 100 år

I lördags fyllde Västergötlands FF 100 år.
Något som redan tidigare firats med kalas och jubileumsfest.
– Ett viktigt och välmående födelsedagsbarn, säger Karl Erik Nilsson, ordförande för SVFF.

17 mars 1918 på hotell Ranten i Falköping var tretton västgötska föreningar närvarande vid bildandet av Västergötlands Fotbollförbund. Föreningarna som var representerade var Skara IF, Tidaholms G&IF, IFK Vänersborg, Alingsås IF, Trollhättans IF, IF Heimer, Vänersborgs IF, IFK Karlsborg, Kungliga Älvsborgs Regemente IF, IFK Skövde, IFK Tidaholm och Mariestads AIF.

Resten är vad man brukar säga historia och idag 100 år senare kan VFF och alla förbundets föreningar blicka tillbaka på många härliga minnen. För att fira detta extra arrangerade VFF en jubileumsfest i slutet av februari.
En rapport från denna fest och förbundets Årsmöte kan du läsa om HÄR men ur lokal synvinkel bör det nämnas att ÖSIK:s eldsjäl Kjell ”Räven” Eriksson fick motta Riksidrottsförbundets förtjänsttecken som tack för en 55-årig ledargärning. En otroligt värdig pristagare som fick ta emot sitt pris av Svenska Fotbollsförbundet Karl Erik Nilsson som fanns på plats under festen.

Fest i slutet av februari alltså, men på den ”riktiga” födelsedagen var det istället VFF som passade på att fira de föreningar som fanns med vid bildandet. På konstgräsplaner runt om i Västergötland besökte representanter från förbundet de lag som fortfarande är aktiva och överräckte en gåva. Bland annat fick LFK-kaptenen Gustav Hellman (som även spelat under Heimertiden) ta emot sin föreningsgåva av Lars Emanuelsson från VFF.

Att vi som är aktiva idag inte får uppleva VFF:s 200-årsdag är nog ganska säkert att säga, men vad som krävs för att förbundet ska få en lycklig framtid siar i filmen nedan Karl Erik Nilsson om.


Fler bilder från VFF:s jubileumsfest

 

Lämna en kommentar