ANNONS:
ANNONS:

”Vi är det laget som alla hoppas på ska tappa poäng”

Som vanligt händer det mycket hos lagen i Damettan.
Och eftersom det är torsdag ska du som läsare få reda på exakt vad.
Detta tack vare våra eminenta spelar-rapportörer direkt från lagens omklädningsrum.
Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 5 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 15 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt

Då var jag tillbaka bakom tangenterna igen efter att vi haft en kortare visit av praktikanterna Jonna och Johanna. Jag måste säga att jag tycker att dom skötte sig mycket bra, så de går absolut inte säkra vid en till eventuell frånvaro från min sida. Man vet aldrig, Zlatan och hans Paris kanske ringer igen för att fira något annat.

Veckan som passerat har för vår del innehållit en derbyseger, lagfest samt ett par träningspass. Vi börjar med matchen mot Vara. Toppen mot botten. På pappret en självklarhet vart trepoängaren skulle landa, men absolut inte i praktiken. Vi visste dock att det skulle krävas ett rejält jobb mot ett Vara som var heltaggade och i stort behov av poäng. Vi börjar matchen mycket lågintensivt och låter Vara komma till alldeles för många lägen. Jag tror helt enkelt att vi satt kvar i bussen under den första delen av matchen. Till slut så kliver vi av bussen och får lite mer ordning, vilket resulterar i att matchen slutar med en 4-1 seger för oss. Vara gör en bra match och jag tror nog, precis som de själva gör, att poängen kommer att börja ramla in så småningom.

Stämningen i laget i övrigt är givetvis på topp. Det känns som att vi har börjat lära känna varandra väldigt bra, både på och utanför planen. Inte nog med att vi var en helt ny förening under förra säsongen med allt vad det innebar, vi har även i år gjort många ommöbleringar vilket allt tar sin tid. Vi har lyckats vinna samtliga tävlingsmatcher i år, detta utan att egentligen ha presterat på vår absolut högsta nivå under någon match. Är inte det en styrka så vet jag inte vad som är det. Så länge vi har vår starka defensiv att stå på, så vet vi att det så småningom även kommer att släppa rent spelmässigt.

Ikväll vankas det derby igen, denna gång får vi besök av Gauthiod hemma på Framnäs. Vi vet precis vad som krävs för att vår segersvit ska förlängas med ytterligare en match. Vi vet också att vi, som det enda obesegrade laget i serien, är det laget som alla vill slå. Vi är det laget som alla hoppas på ska tappa poäng. Vi är det laget vars huvuden våra motståndare vill ha på ett silverfat. Vi är… aa ni fattar! Så lita på att det är ett taggat lag vi kommer att ta oss an ikväll. Det kommer bli en match med mycket kamp och mycket känslor, precis så som vi vill ha det. Givetvis har vi övat in en och en annan ny målgest. Hur detta kan se ut får ni se om ni tar er till Framnäs IP ikväll!

 Ha det gött och Forza LFK dam!

—————————————————
9:a (7:a) Sils IF, 5 poäng

Skribent: Lotta Larsson

Agge styr i bregottfabriken
så vid tangenterna finns jag som back-up igen. 

I lördags styrde bussen mot västkusten, ett stekhett Brastad och match mot Stångenäs AIS. Ett ställe man bör besöka om man vill se en fin anläggning, tummen upp. Matchen blev mållös trots bud på många mål från båda håll. Vår mur till försvarslinje och Sandsjö i mål gör ett ypperligt jobb. Vi lyckas tyvärr inte sätta våra chanser framåt men Stångenäs målvakt gör ett par kanonräddningar också. Så får säga att delad poäng var rättvist men 2-2 hade känns mer rätt sett till spelbilden.
 
Torsdag igen och fokus på nästa drabbning. Vi ser fram emot hemmamatch på Hofet då Göteborgslaget Mossens BK gästar oss på lördag kl 15. Pallra er till Götene för att se oss ta full pott. Dags för det efter sisådär med inspelade pinnar det senaste. Veckan har rullat på bra. Extra cred till assisterande tränare Ingo som sliter hårt med oss, så hårt att han sträckte sig när han tejpade en spelares fot senast. Frågan från Maria Widström om det finns personliga paraply när Ingo kommer ner på träning med ett rödvitt paraply med trycket ”80 år” på kanske ändå är befogad? 
 
Önskar Gauthiod lycka till i kvällens derby mot LFK. Dags att stjäla lite poäng från dem..
 
Följer Bankemyhrs spår och bjuder på en ”lika som bärs” denna vecka. Fia Emanuelsson är slående lik Alfalfa från filmen Busungarna och den gode Stig-Helmer från Sällskapsresan. Skönare frilla får man leta efter. 
bild 
/Ett RödVitt Hjärta

————————————————–
11:a (9:a) IK Gauthiod, 4 poäng
Skribent: Malin Björkman & Ida Mörk 

Ny vecka innebär ett nytt inlägg här på Lokalfotboll.se och eftersom Malin denna veckan är fullt upptagen med diverse skolarbeten så var det dags för hennes vapendragare Björkman och Mörk att fatta pennan ( eller tangentbordet) och skriva lite om läget i Gauthiod-lägret. Nu har snart en vecka gått sen förlusten mot Rössö som var en mycket snöplig sådan. En match där Rössö tidigt får ta ledningen efter individuella misstag från vår sida och tyvärr blev det även segermålet. Vi var helt enkelt inte riktigt med från start den här gången och det är något vi måste plocka med oss och arbeta vidare med. Där med inte sagt att vi inte var nära en kvittering för det var vi allt, flera gånger om! Vi visar en jäkligt go lagmoral när vi återigen arbetar oss in i en match trots underläge, något som hänt i flera matcher under våren. Andra halvlek har vi ett stort spelövertag och de sista 30 minuterna har vi flera bud på kvittering men tyvärr vill inte bolluslingen in. Med en liten nypa tur hade vi haft med oss 1 poäng från fredagens match. Men som vi alla vet är tur något man förtjänar så snart borde sista biten falla på plats för oss

Nu stundar då nästa derby i serien och det är LFK som står för motståndet. Vi vet redan på förhand att det kommer bli en tuff kamp mot ett lag som tagit full pott hittills i serien. Under veckan som gått har vi kört mycket avslut och fokuserat på närkampsspel och den offensiva delen i vårt spel. Så nu tar vi med oss en rejäl revanschlust sen förra matchen och blandar ihop det med en jäkla massa vilja, så ska vi nog få ihop ett recept som förhoppningsvis kan få stopp på LFK:s vinnartrend. Som vi alla vet, ALLT kan hända i ett derby! 

Till våra kära kollegor i Sil vill vi bara hälsa att det var mycket tråkigt att våra planer för helgen gick i stöpet. Men vi väntar tålmodigt på ett nytt datum då vi vet att det är som man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge
Ha det gott vänner!

Bilden talar sitt tydliga språk och denna kan vi se varje gång vi vistas i omklädningsrummet då den sitter uppsatt på dörren!
Bilden talar sitt tydliga språk och denna kan vi se varje gång vi vistas i omklädningsrummet då den sitter uppsatt på dörren!

————————————————–
12:a (12:a) Vara SK, 0 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

För att sammanfatta förra veckans match kan jag väl säga att det inte riktigt känns som om slutresultatet speglar matchbilden.  4-1 är alldeles för stora siffror och det är det här som är vårt största problem och har varit i flera av våra matcher. Det spelar ingen roll hur mycket boll vi har under matchen när vi har väldigt svårt att producera framåt och samtidigt släpper in väldigt lätta mål. Vi hade ändrat lite i vår spelidé inför matchen och det var vi som höll i taktpinnen ända fram till deras 3-1 mål i 65:e minuten. Då gick tyvärr luften ur oss, att vända ett sådant underläge mot serieledande LFK är ingen lätt uppgift. Som jag sagt tidigare är LFK ett trevligt lag att möta och extra kul var att de, precis som vi, verkar ha flera stycken Taco-Anders i laget…

Nu på söndag bär det av ner till Göteborg och Valhalla IP för en match mot Qviding FIF. En viktig match för oss då de är ett lag som ligger strax över oss i tabellen. Veckans träningar har vi förlagt till Bendersvallen så att vi får in känslan av att spela på konstgräs igen. Det är just nu lite oklart hur skadeläget kommer att se ut men vi kommer definitivt att bjuda upp till kamp, det lovar jag!

Lämna en kommentar