ANNONS:
ANNONS:

”Vi fyllde på ryggsäcken lite till”

Damettan är tillbaka på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Idag om målvakter som fastnar på bild, hattfester och kramp i bussäten.


IMG_9460

Omgång 2 av 22

2. (2) Sils IF, 6 poäng

Skribent: Frida Persson

Som sagt och gjort så fyllde vi på ryggsäcken lite till! 

Inte så lite heller då U-laget gästade Rackeby i seriepremiären av division 3 nere på Framnäs konstgräs och pytsade in bollen hela 9 gånger i nätet!

I söndags rullade vi iväg mot Karlstad för att möta seriens andre nykomling IFK Skoghall. Både matchen och planen hade sin upp och nedgångar kan man säga.  Det bjöds då inte på något skönlir från våran sida och jag kommer beundra det lag som kan ”lira fotboll” mot detta lag och på denna plan.

Men som de säger så skiner solen alltid i Karlstad och det gjorde den även denna söndag och vi plockade med oss ytterligare 3 poäng hem till Silbohof efter en riktig krigarinsats. Det finns nog inget bättre än att sätta sig i en buss för hemfärd efter en vinst. Underbart!

Veckans ”hetaste” gör vi denna vecka om till veckans gamling då vår käre Ingo tyckte det var så krävande att sitta bredvid Rolf (eller om det var för att bussen var så liten) att han fick kramp. Hela bussen fick sig ett gott skratt i alla fall ☺

photo1

Måndagens träning blev av lugnaste slaget då Maria Widström, under bussresan hem från Karlstad, önskade kvadraten och fotbollstennis. Fokus på återhämtning och för att vi har en hel del matcher framöver då vi även har en DM-match att spela nästa vecka. Men Rolf är bara snäll och låter oss leka av oss endast en gång i veckan, sen får både hjärnan och hjärtat jobba ordentligt.

Nu laddar vi om batterierna för att ta emot Stångenäs hemma på ett grönt Silbohof på lördag och U-laget har hemmapremiär på söndag mot Värsås.

/Ett RödVitt Hjärta

———————————————

3. (5) Lidköpings FK, 6 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Seriespelet har så passerat vecka två denna säsong, och vi har sedan förra veckan fördubblat vår poängskörd, och tog alltså i helgen som gick vår andra raka seger. Matchen genomför vi på ett väldigt stabilt sett, och till skillnad från helgen innan så sätter vi i denna match fler av våra lägen och slipper att spela med kniven mot strupen i slutskedet av matchen. Rakt igenom en kontrollerad match där vi inte tillåter våra motståndare att komma till några större farligheter. Riktigt kul att se att vi får igång målskyttet samtidigt som vi ännu inte har släppt in något mål.

image

Vi har inför denna säsong satt upp lite tydligare regler gentemot tidigare säsonger om vad som gäller inom laget, och dessa regler styrs av ett totalt odemokratiskt spelarråd. Många är de som har haft lite problem med att acceptera en speciell punkt, nämligen den som innebär att man får ”böta” 10 kronor till lagkassan om man hamnar på bild i tidningen efter en match. Ska väl inte nämna några namn, men vissa har en förmåga att fastna på bild lättare än andra, vilket kan innebära att det kan bli en ganska så dyr säsong för dessa. Här ska även tilläggas att det räcker med att man ser vem skon tillhör för att det ska bli en slant till kassan.

Veckans roligaste och hetaste den här veckan går helt klart till Matilda Haglund. Matilda ville spexa till det lite efter matchen i helgen, genom att bokstavligt slänga sig in i en bild som skulle tas på målskyttarna från matchen. Matilda tajmade såpass bra så att bilden hamnade på förstasidan på damfotboll.com. Roligt tycker vi att det finns fler än vi där ute som får ta del av Matildas spontanitet. Definitivt välförtjänt av både veckans roligaste och hetaste.

hagge

I helgen så är det dags för nästa hemmamatch, och vi gästas på lördag av Holmalund. Ett lag som är nykomlingar i div 1, men som även de har inlett säsongen med två raka segrar varav man senast tryckte tillbaka Falköping med hela 4-0. Så nog kommer det bli en tuff match på lördag. Läget i truppen är väl ärligt talat sådär, många småskavanker på ett par spelare, men förhoppningen är att alla ska vara tillgängliga för spel. Vi ser gärna att ni tar er ner till Framnäs på lördag eftermiddag och hejar fram oss till tre nya poäng!

Ha det gött och Forza LFK dam!

 

———————————————

9.(7) Vara SK, 1 poäng

Skribent: Sandra Jaballah

Seriens andra match & första förlust spelades mot nykomlingarna Skövde KIK på en mycket ojämn Södermalms IP. Det var en mycket jämn & tuff match, där dock motståndarna var snäppet vassare och hade mer flyt. Vi blev, liksom i vår seriepremier ett mycket långt lag och det utnyttjade Skövde KIK väl. För att summera matchen var det definitivt inte en av våra bästa. Det är alltid tråkigt med förlust, speciellt när vi alla i laget är enade om att vi kunde gjort bättre. Matchen slutade 3-1 och förhoppningsvis kommer resultatet att trigga igång ett mycket vinstsuget VSK. Det gäller att vi håller huvudet högt och laddar om inför kvällens match mot IFK Skoghall DF på ett förhoppningsvist soligt Torsvallen.

Fokuset i veckans träningar har legat på försvarsspelet, samt närkampsspelet. Vi behöver komprimera laget och spela mer som en komplett maskin och detta har vi tränat extra på. Humöret på Torsvallen är för tillfället seriöst, men dock även förväntansfullt efter veckans träningar.
Roligast & även hetsat i veckan måste vara att Lisa Bjelkholm, som med gips från tårna ända upp till magen kommer och hälsar på & pushar oss på träningarna.
Idag kl 15.00 är det alltså dags igen. Förhoppningsvis kommer vi på ett mycket fullspäckat Torsvallen kunna bjuda upp till en riktigt match mot Skoghall DF. Varmt välkomna!

– Kärlek

———————————————

10. (8) IK Gauthiod, 0 poäng

Skribent: Ida Mörk

Eftersom Malin Ahlstedt har fullt upp med att fylla hyllor på ICA under kvällarna har jag fått den stora äran att varje vecka försöka skriva lite vettiga rader här på Lokalfotboll.se. Eller ja, att det blir vettiga rader lämnar jag inga garantier för men något att läsa ska ni få iallafall.
Helgens match gick inte riktigt som vi ville och vi fick se oss besegrade utav Mariestad med 0-1. Att vi inte nådde upp till normal standard kan jag säga utan att ljuga, vi fick inte vårt passningsspel att fungera och då blir det ganska svårt att försöka trilla boll. Men ingen är felfri och det är bara för oss att träna vidare och försöka komma på banan igen. Under veckans träningar har vi lagt en hel del krut på passningsövningar och tränat tillslag, allt för att komma ännu bättre förberedda till helgens match som spelas mot Vallen på bortaplan. För nu börjar det bli dags att ta poäng, och det är vi sugna på kan jag lova er. Det var som vår kära Björkman sa under veckan: ” Jag åker f*n inte därifrån utan poäng”, och det tänket har vi med oss i bakhuvudet inför lördagens drabbning.
Helt enligt traditionerna har Eivon i veckan börjat använda mutor mot oss igen, om vi nu mot all förmodan inte skulle vara motiverade nog. Den här gången var det ” Något jäkligt gött att käka” som Eivon själv uttryckte det, som kastades in i potten om vi lyckas vinna på lördag. Och efter ett sånt uttalande kan det väl inte finnas någon som inte är nyfiken på vad det skulle kunna vara? Eivon vet så väl att vägen till vår lydnad går via våra magar!
Som avrundning på veckans inlägg vill jag bara nämna en seriepremiär i div. 3 som spelades i söndags. På Lunnevi möttes IK Gauthiod U och ENV FF ( min moderklubb) och det var en match som innehöll det mesta kan jag lova, allt från ribbträffar och tjusiga mål till galanta frilägesräddningar. Riktigt kul att från båda lagen se så välspelad fotboll som det stundtals var. Båda lagen visade verkligen att dom kommer vara med och slåss i toppen i år.
Veckans bild blir denna vecka ifrån en lägenhet i Grästorp en sen lördagskväll. Vad tusan kan det finnas som är värt att se därifrån tänker ni nu? Jo det ska jag tala om för er, i lägenheten var det nämligen hattfest och alla möjliga hattar fanns på plats. En lyckad kväll som säkert bidrog till lite tunga huvuden på söndagen, sen om det berodde på att man haft för tung hatt kvällen innan eller något annat, det låter jag vara osagt.

10306980_10152423966834893_1393719523_n

Ha det gott alla lokala fotbollsälskare där ute!

Lämna en kommentar