ANNONS:
ANNONS:

”Vi har som mål att vinna allt vi deltar i”

Svenska mästarinnorna Linköping på besök.
 Och mellan stolparna Lidköpingstjejen Matilda Haglundh.
– Jätteroligt och spännande att spela i Lidköping, säger Matilda inför lördagens match.

 

Direktsändning och allsvenska mästarinnorna Linköping på besök. Man kan lugnt förstå att spelarna i LFK har allt annat än en vanlig lördag på Dinaplanen i Råda.
Men en Lidköpingstjej som är van att vara i rampljuset och den allsvenska vardagen är Matilda Haglundh. Lidköpingstjejen som tillhört Linköping sedan 2016 började sin tid i Östergötland med skador, men under 2017 var hon åter på planen och gjorde ett par matcher i Allsvenskan under fjolårets guldsäsong.

Men nu är det ny säsong och nya titlar att jaga. En av dem är svenska cupen och nästa hinder är alltså LFK.
– Vi har som mål att vinna allt vi deltar i. Vi har all respekt för våra motståndare och det ska bli jätteroligt och spännande att spela i Lidköping, som av allt att döma startar lördagens match.

– Jag har lovat Matilda att stå i den matchen eftersom hon kommer från Lidköping, säger Linköpingstränaren Marcus Walfridsson till svenskfotboll.se.

Linköping började med seger förra helgen mot Limhamn Bunkeflo (3-0) och allt annat än seger på lördag vore en superskräll. Matilda Haglundh är dock ödmjuk inför uppgiften och sin egen form.
– Lite ringrostigt är det, men känner att det blir bättre och bättre.

Hur bra koll har du på årets LFK?
– Har inte jättebra koll på dem då truppen förändrats ganska mycket sedan jag var i LFK. Jag vet att de fått in några väldigt bra spelare inför denna säsongen så det ska bli spännade att se hur de fått ihop det.


Övriga lokala träningsmatcher denna helg
Lördag 10:00: Lidköpings FK – Fagersanna (Dinaplanen, Lidköping)
Lördag 11:00 Skara – IFK Falköping (Sparbanken Arena, Skara)
Lördag 12:00 Gerdsken – IK Gauthiod (Gerdskenvallen, Alingsås)
Lördag 16:00 Sil dam – Trollhättans FK dam (Västerby, Götene)

Lämna en kommentar