ANNONS:
ANNONS:

”Vi ska vrida om hjärnan på tjejerna lite”

LFK har gjort klart med nya tränare för damlaget.
Christer Andersson heter numer lagets nye huvudtränare.
– Ska bli spännande att se vad man kan göra med en grupp på så kort tid, säger Christer.

Det var i helgen ni kunde läsa om att stora delar av tränarstaben i LFK dam valt att lämna sina uppdrag i klubben. Således stod laget utan tränare efter helgen och jobbet med att hitta ersättare startade direkt.
Damsektionen med hjälp av Calle Wellner och Klubbchef Hans Fredrik Johansson kan dock glädja sig åt att man nu hittat nya tränare – i alla fall tillfälliga sådana.

In som ny huvudansvarig går Christer Andersson. 49-åringen tränar annars Villas J20-lag, men har en bakgrund som ungdomsledare i Lidköpings IF.
I söndags fick han frågan och igår måndag vid lunchtid tackade han Ja.
– Lite överraskad måste man väl säga att jag blev och det har gått fort allt det här. Det ska bli spännande att se vad man kan göra på så kort tid med en grupp, säger Christer som tillsammans med  Magnus ”Krullen” Johansson och Stefan Pilkvist kommer att leda laget fram till sommaruppehållet.

Christer Andersson
Christer Andersson

Vad blir viktigast för er så här direkt?
– Det viktigaste blir att få tjejerna att tänka lite annorlunda. Vi ska ”vrida om hjärnan på dem” lite och få dem att tänka i lite andra banor än tidigare. Deras självförtroende har fått sig en törn och nu gäller det att vi hittar trygghet och tron på oss själva.

Du har hunnit köra ett pass med tjejerna. Vad är det för en grupp du kommer till?
– Kommer till en grupp med tjejer som vill betydligt mer än vad tabellplaceringen visar. Man vill verkligen få ut mer än vad man fått hittills och det ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till med. Men då måste vi också orka spela fotboll i 95 minuter.
Det jag sett så har det sett bra ut i varje halvlek fram tills det är en kvart kvar. Vi måste orka köra på hela halvlekarna.

Två viktiga matcher (Jitex & QBIK) återstår innan lite vila. Bara seger som räknas?
– Absolut. Vi jobbar bara för att vinna dessa matcher och komma närmare det där nedflyttningsstrecket. Något annat finns inte, avslutar Christer Andersson som också kan glädja sig åt att trion Sture Haglund, Lennart Täng och Björn Andersson är tillbaka på sina tidigare ledarposter.

– Det betyder mycket att de är tillbaka och kan ge feedback och information kring läget i laget och hur spelarna fungerar.

Värt att notera i sammanhanget är att detta inte är första gången Christer Andersson hjälper till att reda upp ett svårt läge. I början av 2000-talet hjälpte han Per Anders ”Nöne” Gustavsson och Villas seniorer att komma på rätt köl efter en miserabel säsongsinledning.

Lämna en kommentar