ANNONS:
ANNONS:

Vilka matcher är egentligen helgens hetaste?

Många intressanta matcher under helgen som kommer.
Bland annat kan vi få våra första lokala seriesegrare.

Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste matcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Lördag 15:00
Vara – Götene (Division 3 mellersta)
Vara grep det allra sista halmstrået när man besegrade Skara på övertid förra helgen. Trots detta är läget för att fixa nytt kontrakt riktigt dåligt. För även om Vara skulle vinna sina sista tre matcher är man beroende av andra resultat. Seger är hur som helst det enda som räknas mot ett Götene som förra helgen troligtvis tappade chansen att få kvala till division två. Vara är med andra ord det lag som ska vara det mest motiverade i denna match, men ett derby är ett derby och känslan är att Götene hellre vill ha kvar rivalerna i Skara än Torsvallens gulsvarta hjältar.
Tips: Vara måste gå för seger och lär anfalla, medan Götene får kontra. Något man älskar. Detta vinner gästerna med 2-1 och tyvärr får Vara lämna division tre.

11794591_1208728365819702_4136403932157066286_o

………………………………………..
Lördag 15:00
Råda – LFK Akademi (Division 5 mellersta)
Tvåan mot ettan i den mellersta femman. För LFK Akademi räcker det med en enda poäng för att säkra seriesegern. Något man nog gärna gör på Rådavallen framför ögonen på rivalerna i Råda. Hemmalaget lär därför göra allt för att detta inte ska ske, samtidigt som man förstås behöver poängen för att hålla avståndet ner till FC Gauthiod på tredjeplatsen.
Storpublik lär vara att vänta och känslorna lär svalla denna lördagseftermiddag i en match som definitivt kommer att bli sevärd. Senast lagen möttes vann Akademin med 4-3.
Tips: LFK Akademi kan spela avslappnat och har fler chanser om det misslyckas denna dag. Det bör gynna laget, men Råda har en uppåtgående form. Akademin vinner serien då matchen slutar 2-2.

IMG_1016

 

………………………………………..
Söndag 15:00
Främmestad – Nossebro (Division 5 västra)
Att Främmestad slutar trea och Nossebro slutar fyra i denna serie känns relativt klart. Ändå känns denna match som en av de hetaste denna helg. Ett derby är trots allt ett derby och inget av dessa båda lag är direkt bortskämda med att möta andra lokala lag. Räkna därför med två taggade kombatanter under lördagen.
Bergevi är spelplatsen och där brukar Främmestad vara starka. Nossebro åt andra sidan har gnistan och hittar man bara ut från bortalagets trånga omklädningsrum lär man ge hemmalaget en match.
Tips: Främmestad är snäppet vassare och vinner med 2-1 efter ett sent segermål.

Främmestad2

………………………………………..
Söndag 16:00
Arentorp/Helås – Mellby (Division 6 Lidköping)
Även på Kedumsvallen kan det sprutas skumpa i helgen. Chansen har i alla fall Mellby som just nu leder serien med sju poäng. Seger på söndag och saken är klar för ”Bäckis” blåvitrandiga grabbar. Man möter dock seriens formstarkaste lag Arentorp/Helås som jagar kvalplatsen till division fem och som nu bara är en poäng efter Lidköping United.
Inget av lagen lär lägga sig på defensiven i denna match och det öppnar förstås upp för skyttekungar som Egzon Restelica (Mellby) och Andreas Johansson (A/H). Vinnaren av den kampen blir troligtvis den som fixar tre poäng till sitt lag.
Tips: Egzon Restelica är i högform, men här får han ge sig. Arentorp/Helås vinner med 3-2.

………………………………………..
Söndag 17:00
Kållandsö – LFK Akademi (Division 3 västra dam)
Kållandsö är långt ifrån det bästa fotbollslaget i denna serie, men man är bra tränade och det vinner man mycket på. Här möter man ytterligare ett lag som är vältränat och dessutom mer bollskickligt. De unga tjejerna i Akademin har överraskat i år och är ett av få lag som kan utmana Kållandsö om kvalplatsen. Men då krävs seger under söndagen och man måste gå framåt. Det lär passa ett kontringsstarkt Kållandsö som gärna ställer om snabbt.
Tips: 2-2. Detta kommer att bli en jämn match, men tyvärr tror vi att den slutar oavgjort vilket innebär förlorade poäng för båda lagen.

IMG_0754

1 tanke på “Vilka matcher är egentligen helgens hetaste?

Lämna en kommentar