ANNONS:
ANNONS:

Vilket betyg får ditt lokala favoritlag?

Fem välpumpade bollar, eller en med dålig luft?
Lokalfotboll.se har betygsatt alla lokala lags insats så här långt 2017.
Vilket betyg kvitterar ditt favoritlag ut inför hösten?

Den lokala fotbollens första halva är spelad och inom kort är det dags för höstsäsong. Men vilket betyg kvitterar egentligen de lokala lagen ut efter att lite mer av halva säsongen är spelad. Lokalfotboll.se har betygsatt samtliga lags insats så här långt.

I början av oktober vet vi vilket slutbetyg man får 2017, men här har ni vår betygssättning än så länge. Givetvis är det baserat på resultat, men också på de förväntningar vi hade på lagen inför årets seriespel.

Betygsskalan ser ut som följer:
5 bollar: Mycket bra
4 bollar: Bra
3 bollar: Godkänt
2 bollar: Underkänt
1 boll: Dåligt


Främmestad herr:
Nykomling i fyran, men ändå ett topplag som jagar serieseger. Magnus Zachrisson har ett stabilt och nästan komplett lag som visat klassen under våren. Given fullpoängare.

Främmesatd har gjort en mycket bra vår.

Sil herr:
Gjort en överraskande bra första halva. En stabil defensiv gör laget obesegrat med bara sju insläppta mål i den östra femman. Glädje och rödtjut verkar vara de rödvitrandigas framgångskoncept.

Ardala herr:
Hade som nykomling höga förväntningar på sig, men har också levt upp till dessa. Toppar den mellersta femman och mycket talar för att man på Ardala IP får se på division fyra-fotboll 2018.

Råda herr:
Ur fyran ifjol och tappade många spelare. Har dock rest sig under året, fått in nya krafter och visat både klass och självförtroende som saknades ifjol. Serieledare i den västra femman när hösten startar.

Råda leder den västra femman i halvtid.

Vinninga herr:
Förväntat topplag efter degraderingen från femman ifjol, men att laget skulle visa sådan stabilitet som man gjort har varit imponerande. Leder Lidköpingssexan och ser allt mer ut som laget som kommer att få fira serieseger i höst.

Lidköpings FK dam:
Bara förlorat två matcher och är i serieledning när man går in i höstsäsongen. Visst har spelet sett knackligt ut stundtals, men mer än serieledning kan vi inte begära även om LFK är favorit i sin serie. Full pott är man värda.

LFK leder serien – om än knappt.

Vinninga dam:
Har gjort en härlig resa de senaste åren och det ser nu ut som att den fortsätter. Leder sin division tre-serie i överlägsen stil och med ungdomlig entusiasm och rutin på vissa spelare kommer man få spela division två-fotboll nästa säsong.

Allt talar för serieseger för Vinningas damer.

JK10 dam:
I en bortglömd division fyra-serie har JK10 gjort det mycket bra. Delar serieledningen efter våren och ser ut att kunna återta en plats i division tre kommande säsong.


Trässberg herr:
Fick gratisplats till femman och skulle bli slagpåse. Men har visat att kvalite finns och efter en bra start är man nu på säker mark. Kommer få kriga för nytt kontrakt , men har gjort det bra under våren.

Kinne Vedum herr:
Nykomling i den östra femman med ambitioner att bli ett stabilt division fem-lag igen. Det har man verkligen visat och kontraktet är så gott som säkrat. Upp till toppen är det dock långt och under hösten kan man spela avslappnat.

Vedum herr:
Började uselt, men nykomlingen spottade sedan upp sig och har avancerat genom tabellen. Det fanns höga förväntningar på laget och därav ”bara” en fyra efter våren. Att utmana om en division fyra-plats känns långsökt.

Trollekis herr:
Hårdsatsande Trollekis var en given favorit till seriesegern och har också preseterat. Men man lär ändå inte vara helt nöjda efter våren, då man bara ligger tvåa och främst lär få rikta in sig på en kvalplats till femman.

Trollekis är glada, men inte nöjda.

Järpås herr:
17 poäng efter våren. Undrar när Järpås gjorde en så bra vårsäsong senast? Att utmana om en kvalplats uppåt känns långsökt, men att man gjort en bra vår råder det inga tvivel kring.

JK10 herr:
Brukar vara cementerade i mitten av tabellen, men detta år har JK10 skaffat sig slagläge inför hösten. Tabelltrea inför omstarten och med smygläge på en efterlängtad kvalplats.

Mer jubel än vanligt hos JK10.

 

Sil dam:
Ett ungt Sil skulle få slåss rejält för nytt kontrakt, men har mognat och stått upp bra mot de flesta lag i serien. Nytt kontrakt är så gott som klart och nu kan Möllers tjejer fortsätta utvecklas under hösten i lugn och ro.

Lundsbrunn/Hällekis/Kinne Vedum dam:
Öser in mål i damtrean och har något bra på gång. Trots detta är man bara tvåa i tabellen och det är bara serieseger som räknas för uppflyttning. Har gjort det bra, men förväntningarna innan säsong skrevs upp och serieledning hade krävt för full pott.

LHK öser in mål, men är ”bara” tvåa.

Vedum dam:
Nykomlingen i division tre har varit stabila under våren och visat att man hör hemma i denna division. Inför hösten kan man blicka tillbaka på en bra första halva.

IFK Emtunga dam:
Låga förväntningar ute på Mossbrott, men de unga tjejerna har visat att man kan spela boll och är just nu fyra i tabellen med ett smygläge på kvalplatsen uppåt inför höststarten.IK Gauthiod herr:
Bytte tränare efter en trög start och har sedan växlat upp. Dock inte riktigt fått häng på den yttersta toppen och är tabellfemma inför hösten. Man hade hoppats på mer och därför känns ett godkänt betyg rimligt.

Gauthiod hade hoppats på mer, men får godkänt.

Skara herr:
Hade svårt att få med sig resultaten under inledningen av serien, men har spelat upp sig. Har häng på kvalplatserna uppåt och lär jaga under hösten. Men mer än godkänt för våren kan det knappast bli.

Vara herr:
På gränsen till en 2:a i betyg för Vara, men kanske hade vi lite för höga förväntningar på ett ungt lag inför säsongen? Bytte tränare halvvägs och tittar nu uppåt inför hösten.

ENV herr:
Namnkunniga nyförvärv skulle ta ENV uppåt och det började riktigt bra. Men man har tappat och inför hösten är man bara en placering över nedre kvalplats. Ändå känns ett godkänt betyg till ENV fullt rättvis.

Lundsbrunn herr:
Fick en gratisplats till fyran och inledde urstarkt. Tappade sedan rejält, men spelade upp sig på slutet. Nytt kontrakt var rimlig målsättning på förhand och för tillfället innehar man kvalplatsen nedåt. En helt okej vårsäsong av Robin Björks killar.

Mellby herr:
Började lysande, men dalade sedan lite och återfinns nu i mitten. På gränsen till en 4:a i betyget, men det finns kvalité i truppen för att kunna utmana högre upp. Kan man haka på i höst?

Corner herr:
Hade svårt med målskyttet under första halvan av våren och tappade mark uppåt. Fick till sig spets under sommaren och under hösten lär de helsvarta bli livsfarliga för samtliga lag i den västra femman.

Arentorp/Helås herr:
En gratisplats till Arentorp/Helås och laget tog chansen. Har kunnat mäta sig med de flesta lagen i serien, men får förstås rikta in sig på att fixa nytt kontrakt. Vårens insats ger ett godkänt betyg.

Axvall herr:
Nykomling i den östra femman efter en av alla utdelade gratisplatser. Hade nog hoppats på mer och betyget gränsar till en 2:a. Man är dock som sagt nykomling och har ett bra slagläge för ett nytt kontrakt inför hösten.

Källby herr:
Fick in spets inför året och hoppades på stordåd. Drömmen om en kvalplats finns också kvar på Eolsborg, men utan Christoffer Apell (tillbaka i Götene) förblir det nog bara en dröm. Men en godkänd vår har man hur som helst gjort.

Källby gör en godkänd vår.

ÖSIK herr:
Vill förstås tillbaka till division fem och hoppet lever i allra högsta grad. Har dock haft svårt att vinna över övriga topplag och detta är ett måste om man ska utmana om en division fem-plats. En okej vår av ÖSIK – men inte mer.

Hangelösa herr:
Svårt att ge Hangelösa underkänt betyg efter att man tappat stora delar av laget inför säsongen. Har spelat jämt mot alla topplag i serien, men inte fått med sig full pott i dessa matcher. Lär inte bli femman nästa år, men ”Nybbes” lag kommer sätta skräck i många motståndare under hösten.

Kållandsö herr:
Låga förväntningar på Kållandsö denna säsong, men man har gjort en godkänd vår. Spelar jämt mot de flesta, men spetsen saknas och man lär bli ett lag som hamnar som förväntat strax under mitten.

Tråvad/Larv herr:
Åkte ur femman ifjol och hade hoppats på en snabb comeback. Ska det ske lär det bli via kvalplats. För trots meriterade nyförvärv inför året, har det inte riktigt fungerat för laget tappat onödigt många poäng. Godkänt, men inte mer efter våren.

Elmer/Fåglum herr:
Efter några tunga år är kraven på laget små. Därför glädjande att se att poängskörden i serien denna säsong är relativt god. En fullt godkänd vår.

IK Gauthiod dam:
En mittenplacering var kanske det man kunde vänta av Gauthiod denna säsong, men poängskörden efter halva säsongen är lite väl skral. Med tanke på förutsättningarna ett godkänt betyg, men hösten får ägnas åt att hålla undan från lagen under i tabellen.

Godkänt, men inte mycket mer för Gauthiods damer.

Råda dam:
Bra mycket bättre än lagen på den undre halvan, men inte tillräckligt nära topplagen. Så kan man beskriva Rådas första del av säsongen. Ska nog mycket till om man ska bli annat än femma i denna serie – vilket också är den nuvarande tabellplaceringen.

Arentorp/Helås dam:
Har kämpat för nytt kontrakt de senaste åren och det är kanske vad man kan förvänta sig just nu av ”schlättatjejerna”. Då bara två lag åker ur känns kontraktet nästan klart och under hösten får man jobba med att avancera uppåt i tabellen. Knappt godkänt betyg så här långt.

Axvall dam:
Något anonym tillvarao i år i den östra femman. Gör för lite mål för att vara ett topplag detta år, men är ändå såpass stabila att kontraktet inte är i fara. En godkänd vår.

Mellby dam:
Inledde tungt, men har vaknat till liv och tagit viktiga segrar på slutet. Saknar en riktig målspruta denna säsong och en mittenplacering är vad man kan förvänta sig.

Efter en trög start har Mellby vaknat.

Levene/Skogslund dam:
Nykomlingen ”Skôr” har gjort en godkänd vår och tagit poängen som lär krävas för att få fortsätta att spela i trean. Spelar jämt mot de flesta, men lär som bäst bli ett mittenlag.

Saleby/Järpås dam:
Fick en gratisplats till trean och har inte haft några större svårigheter att höja sig ett snäpp. 10 inspelade poäng är fullt godkänt av nykomlingen som fortsätter att utvecklas.

Saleby/Järpås är nykomlingar och får godkänt.

Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro dam:
Började sin återresa till trean på ett jobbigt sätt, men har spelat upp sig. Har gett lagen framför lite för långt försprång, men är på jakt. De unga tjejerna kammar hem ett godkänt betyg.

Rackeby dam:
Paratde länge om lagets vara eller icke vara innan säsongen, men tjejerna har slutit upp och tagit tillräckligt med poäng för att kunna se tillbaka på en godkänd vårsäsong.


Lidköpings FK herr:
Ur ifjol, men en gratisplats gav nytt hopp i division två. Har spelat fin fotboll i många matcher, men har haft svårt på den offensiva tredjedelen. Att laget ligger under strecket är en klar missräkning och våren kan därför inte bli godkänd.

Bra spel långa stunder, men våren får ändå inte godkänt.

Götene herr:
Hade ambitioner på en topplacering, men tappade många poäng framför allt hemma på Västerby. Valde att byta tränare och Rolf Johansson kom tillbaka. Just nu på nedre kvalplats, men lär avancera uppåt under hösten, Men våren får ett underkänt betyg.

Götenes vår var en missräkning.

Levene Skogslund herr:
Många tippade breda och starka ”Skôr” i toppen av tabellen. Visade fin styrka under försäsongen, men via ett svagt målskytte har man nu gett lagen i toppen ett stort försprång i jakten på en plats i division fyra. Både laget och omgivningen hade hoppats på mer under våren.

Nossebro herr:
Hade en blek frimånad och fick inte in de förväntade nyförvärven man ville ha. En nedflyttningsplats efter våren kan knappast ge godkänt betyg. Känslan är ändå att man har något bra på gång inför hösten.

Nossebro behöver öka för att få godkänt.

Varnhem herr:
Inga höga förväntningar på Varnhem, men man har förstärkt inför året och fler än sju poäng behövs för ett godkänt betyg även i en tuff Lidköpingssexa.

IFK Emtunga herr:
Långt ifrån lika tungt som under fjolåret, men Emtunga har det ändå jobbigt i botten av en relativt svag Varasexa. Godkänt kan det inte bli, men klart ett fall framåt från förra året.


Rackeby herr:
Länge sedan Rackeby tog så få poäng under en vårsäsong. Laget brukar kunna vara en tuff motståndare för alla lag i Lidköpingssexan, men i år har det gott dåligt och betydligt sämre än väntat.

Saleby herr:
Herrarna i Saleby har det jobbigt och trots ett par etablerade namn in så kommer inte poängen. Endast fyra poäng är tyvärr en missräkning för Magnus Erikssons lag efter våren.

Saleby har tyvärr inte haft mycket att jubla åt under våren.

FC Gauthiod herr:
Tappade massor av spelare efter att man dragit sig ur division fyra. Men att det skulle gå så trögt i serien trodde nog inte många. Bara fyra poäng och en usel målkvot är trist att se efter att laget tidigare haft en så härlig historia.

Skara dam:
Skulle förstås vara en överprestation om ett ungt Skara fixade nytt kontrakt denna säsong, men det har kanske till och med gått tyngre än väntat. En poäng och minus 45 i målkvot vittnar om en minst sagt tung vårsäsong.

Skaras tjejer hade önskat sig mer av våren.

Kållandsö dam:
Våren har varit jobbig för Kållandsös tjejer. Bara två inspelade poäng och det mesta tyder på att det åter blir division fyra 2018.


Det här var vår betygssättning på lagen så här långt. Håller du med eller är vi helt ute och cyklar? Kommentera gärna och berätta varför du skulle sätta ett visst betyg?

 

5 tankar på “Vilket betyg får ditt lokala favoritlag?

  1. Vore väldigt intressant att veta vart informationen angående Rackebys damer ”vara eller icke vara” kommer ifrån då det aldrig har varit på tal om att lägga ned damlaget…

Lämna en kommentar