ANNONS:
ANNONS:

Vilket lokalt lag kan utmana Trollhätteklubbarna?

Trollhättans FK som solklar seriefavorit.
Men gott om lokala lag som kan överraska.
Här kommer en genomgång av den högintressanta västra femman.

Åtta av 12 lag i den västra femman hör hemma i vårt bevakningsområde och självklart är denna serie på förhand en av de mest intressanta. Inte bara förr oss, utan också för den lokala fotbollspubliken som har gott om lokala favoriter att hålla koll på i denna serie.

Lokalfotboll.se har tagit en närmare titt på lagen inför det att den första matchen i serien spelas redan ikväll.


Axvalls IF

Tränare: Mikael Rosén
Nyförvärv:
Sebastian Larsson (Hangelösa), Adam Gustafsson (JK10)
Förluster:
Simon Storm (Lundsbrunn), Linus Stjärnklar (tränare)
Placering ifjol:
9:a division 5 östra
Premiär: Corner på bortaplan

Inför avslutningen av den östra femman förra året talade mycket för att Axvall skulle åka ut. Men via en stark avslutning slapp man både detta och kvalspel. Något som gör att man även detta år spelar division 5-fotboll på Axevalla IP.
Denna gång gör man det dock i den västra serien. Något som innebär tuffare motstånd, men också fler derbyn.

Laget har många bra bollspelare, men under försäsongen har man inte fått ihop allt som man önskat. Något som också gjorde att man bara veckan innan seriepremiär valde att avsluta samarbetet med tränare Linus Stjärnklar.
Nu blir det istället Mikael Rosén som ska få ihop laget och se till att man slipper spela en hel säsong med kniven mot strupen som var fallet under 2017.

 


FC Corner

Tränare: Christian Lindelöf (Ny), Johnny Isaksson (Ny, ass)
Nyförvärv: Egzon Restelica (Mellby), Ismaijl Restelica (Mellby), Bajro Habibovic (Mellby), Johan Karlsson (Mellby), Filip Frändén (Mellby), Mirza Kulasevic (Järpås), Philip Mears (LFK Akademi), Mattias Laurell (Mellby), Goran Pupcevic (Lundsbrunn), Aman Daniel (LFK), Haris Jusovic (Lundsbrunn), Petter Georgsson (Källby)
Förluster: Jesper Holmberg (Trässberg), Philip Andersson (Råda), Rickard Kanyo (Trässberg), Anton Åkesson (Råda), Victor Ajneståhl (Trässberg), Johan Bergmer (Råda), Jimmy Segerqvist (Råda), Rasmus Ajneståhl (Vinninga)
Placering ifjol: 6:a division 5 västra
Premiär: Axvall på hemmaplan

Det brukar vara gott om namn i rörelse till och från FC Corner inför säsongen och detta år är inget undantag. Borta är stora delar av den centrallinje som laget spelade med under förra säsongen. Istället har man fyllt på med hela 12 spelare där de flesta kommer från Mellby.

Hur det ”nya” Corner kommer att stå sig är på förhand svårt att säga, men det finns gott om spetskvaliteér i nyförvärv som Egzon Restelica, Aman Daniel och Filip Frändén. Lägg där till att sista utposten Andreas Sundberg fortfarande vaktar målet och de flesta med bra lokalfotbollskoll förstår att Corner inte blir en lätt match för något lag.

Nedan ser du en intervju med seriens blivande skyttekung (?) Egzon Restelica som själv är nöjd med en mittenplacering i år. Och kanske är det en bra utgångsmålsättning för ett lurigt Corner anno 2018.


Kinne Vedum IF

Tränare: Anton Gustavsson (Ny, Trollekis), Erik Wessman (Ny ass, Trollekis)
Nyförvärv: Magnus Lennartsson (Mölnlycke), Erik Hörnell (Götene), Johan Lundström (Corner), Johannes Johansson (Trässberg), Edward Gullbrandsson (Trollekis), Nico Tamlander (Trollekis), Arvid Svensson (Götene U)
Förluster: Jim Larsson (tränare, Götene), Erik Larsson (Hangelösa)
Placering ifjol: 6:a i division 5 östra
Premiären: Trässberg på bortaplan

Kinne Vedum gjorde ett stabilt fjolår och var under våren med och lurade bakom topplagen. Men hösten blev rätt så slätstruken och det blev en mittenplacering.
Laget hade ifjol en stabil startelva som kunde hota vilket lag som helst i den östra femman, men bredden fanns inte riktigt där.
I år ser det bättre ut på den fronten och nye tränaren Anton Gustavsson har fler alternativ att välja på i stratelvan.

Fortfarande måste spelare som Patrik Fahlgren, Mikael Lugn och Pontus Glänning prestera på topp, men nu finns fler spelare som backar upp. Något som också synts under försäsongen där Kinne Vedum har uppträtt stabilt och rejält. Hur långt det räcker i seriespel återstår att se, men någonstans kring fjolårets sjätteplats känns på förhand som en rimlig gissning.

 

Nya tränare i Kinne Vedum 2018.

Levene Skogslund IF

Tränare: Anders Seveborg (Ny), Philip Rigfeldt (Ny)
Nyförvärv: 
Johannes Andersson (FC Gauthiod), Jesper Svensson (Saleby), Mathias Pettersson (FC Gauthiod), Hannes Johansson (FC Gauthiod), Gustav Cannmo (FC Gauthiod)
Förluster: 
Marcus Berg (LFK herr, mv-tränare), Karl Hermansson (Emtunga), Filip Dahlgren (Emtunga), Rasmus Möller (Råda), Kasper Thörn (Lidköpings FK U17)
Placering ifjol: 5:a division 5 västra
Premiären: Trollhättan Syrianska på bortaplan

En femteplats för Levene Skogslund förra året och det blev lite av en ”mellansäsong” för laget som annars varit med och utmanat i toppet av division fem.
Laget brukar dock trivas bättre i att slå ur underläge och just det är känslan att årets upplaga av ”Skôr” får göra.

Under försäsongen har segrarna uteblivit och toppinsatserna saknats, men i laget finns mycket rutin och när det vankas seriespel har man en centrallinje som brukar vakna till ordentligt. Marcus Haraldsson, Philip Rigfeldt och bröderna Rasmus och Robin Larsson blir viktiga kuggar för laget och dessutom verkar Rickard Fritsch vara tillbaka i spel efter skada.

Levene Skogslund är ett tungt lag att möta, men man behöver få igång en målskytt för att vara med och hota de allra bästa lagen i denna serie. Gör man det gå ingen motståndare säker…

 

Philip Rigfeldt blir en viktig spelare för sitt lag.

Lundsbrunns IF

Tränare: Karsten Svendsen (Ny), Fransisco Verona (Ny, ass)
Nyförvärv: Simon Storm (Axvall), Kalle Johansson (comeback), Rigelt Ibrahimi (FK Besa), Alush Jusufi (Härlunda), Jesse Svensson Jackson (Varnhem), Arben Haxha (Varnhem), Pontus Christensen (comeback), Bass Dreijer (comeback), Andreas Mann (comeback)
Förluster: Alexander Hambäck (Skara), Kristoffer Sundén (Ardala), Goran Pupcevic (Corner), Yazan Ghadri (studier), Haris Jusovic (Corner), Jesper Falk (Skara), Abel Tsegay (Skara)
Placering ifjol: 10:a i division 4 norra
Premiär: Sjuntorp på bortaplan

Oj vad nära Lundsbrunn var att fixa nytt division 4-kontrakt förra året. På straffar föll man i den avgörande kvalmatchen mot Brämhult och sedan dess har det hunnit hända mycket.
Lagets ryggrad i form av Kristoffer Sundén, Alexander Hambäck, Goran Pupcevic och Jesper Falk har lämnat för nya utmaningar och det har under vintern varit tufft för Lundsbrunn.

Men under de senaste veckorna har man ändå knutit näven i fotbollsshortsen och gott om talang och bolltrygghet finns det i laget. Noah Tesfaye Berhane, Yonas Tsegay och Fanus Desalegn är alla spelare som kan avgöra matcher och Lundsbrunn kommer att kunna ställa upp med ett bra lag även i år.

Erfarenheten från fjolårets spel i division fyra har förstås stärkt laget och även om man på förhand får ses som ett lag för den undre halvan så lär man inte rasa igenom till division sex.

 

Yonas Tsegay är en av lagets nyckelspelare.

Sils IF

Tränare: Rickard Gustafsson, Jesper Svensson (Ny, ass), Jesmin Jalurdzija (Ny, ass)
Nyförvärv: 
Niclas Haglundh (IK Gauthiod), Kristoffer Andersson (Götene), Amel Dzafic (Götene), Anton Lennartsson Björlin (comeback), Erik Jonåker (Trollekis), Jonathan Skarp (Trollekis), Christoffer Frostemark (Trollekis)
Förluster:

Placering ifjol: 3:a i division 5 östra
Premiär: Trollhättans FK på hemmaplan

Sil var länge med i den absoluta toppen av den östra femman och att man skulle fixa en av de två översta platserna kändes nästan givet ett tag. Men så blev det en höst där spelet blev sämre och trepoängarna uteblev. Något som innebar en tredjeplats.

Nu får man ta nya tag i den västra serien och trots en bred trupp med många intressanta namn så tippas man inte att tillhöra toppen. Niclas Haglundh i mål, Kristoffer Andersson, Amel Dzafic och Anton Lennartsson är dock alla spelare som i sina bästa stunder kan spela högre upp i seriesystemet och får dessa till det kan Sil absolut överraska många denna säsong.

Försäsongen har dock skvallrat om att man ännu inte fått till spelet, men en sammansvetsad spelargrupp som Sil ute på Silbohof är inte någon lätt uppgift för någon. Och en speedkula i form av Edgar Espinoza på topp lämnar ingen motståndarback oberörd. Kan Sil bli årets överraskning?

Edgar Espinoza blir viktig för Sils offensiv.

Trässbergs BK

Tränare: Hasse Holmberg (Ny), Peter Andersson (Ny), Patricio Grondona Umana (Ny), Mikael Andersson (Ny)
Nyförvärv: Jesper Holmberg (Corner), Rickard Kanyo (Corner), Victor Ajneståhl (Corner), Ivar Karlsson (Mellby), Martin Johansson (Mellby)
Förluster: Patrik Arvidsson (tränare, ÖSIK), Benny Edman (tränare), Johannes Johansson (Kinne Vedum), Joakim Göransson (Saleby), Jesper Augustsson (Saleby), Michael Landberg (ÖSIK), Anders Almén (Järpås)
Placering ifjol: 9:a i division 5 västra
Premiär: Kinne Vedum på hemmaplan

Trässberg fick en gratisplats till fjolårets division fem och man började med att rivstarta. Våren var riktigt vass från nykomlingen och även om spelet svek stundtals under hösten så var kontraktet till sist aldrig i fara.
Årets säsong tar man sig an med en nygammal tränare vid rodret. Hasse ”Grynis” Holmberg har varit på Trässbergsvallen tidigare och nu får han hjälp av en rad rutinerade namn.

Även rutin på planen har tillkommit. Jesper Holmberg och Rickard Kanyo är båda spelare som kommer att bidra stort under året och i nye Victor Ajneståhl har man en av seriens mest följsamma försvarare.
Hemma på Trässbergsvallen är man svåra att rå på och även om Trässberg av många ses som ett lag som får kämpa för nytt kontrakt så har försäsongen skvallrat om att man har något bra och stabilt på gång.

När sedan en spelare som Mikael Thörn på nytt dragit på sig den röda tröjan så går ingen motståndare säker på det centrala mittfältet. Trässberg är ett lag man inte bör underskatta.

Micke Thörn har dragit på sig tröjan igen.

Vinninga AIF

Tränare: Michael Caspersson, Lukas Norlin (Ny, ass), Robin Johansson (Ny, ass)
Nyförvärv: Lukas Nordin (Ny, Trässberg), Andreas Johansson (Götene), Robin Johansson (Götene), Mikael Malmkvist (Mellby), Niklas Pettersson (Källby), Jonathan Sandén (Källby), Carl-Philip Angelöf (Trollekis), Oskar Ivarsson (Saleby), Jonathan Ståhl (Saleby), Rasmus Ajneståhl (Corner), David Sahlin (Främmestad)
Förluster: Oskar Pettersson (Järpås), Adam Stridh (Råda J), Jonas Robinsson (slutat)
Placering ifjol: 1:a i division 6 Lidköping
Premiär: Edet på bortaplan

Vinninga vann Lidköpingssexan under fjolåret på ett övertygande sätt. Således blåset det betydligt mer positiva vindar på Lindvallen än som varit fallet tidigare säsonger. Detta fortsatte även under vintern och Vinninga fick in klassförvärv efter klassförvärv.
Lukas Nordin, Robin Johansson och Andreas ”Ankan” Johansson är spelare som alla division fem-klubbar gärna sett i sitt eget lag och den trion har i sin tur fått med sig ännu fler spelare som vill dra på sig den gröna tröjan.

Vinninga har definitivt flest spelare i sin trupp av alla lag i denna serie och att spetsen finns där har vi redan nämnt. Visst är man en nykomling i serien, men det är som en utmanare till förväntade seriesegraren Trollhättans FK som man ser sig. Det kommer att bli tufft i toppen, men Vinninga har alla chanser att blanda sig i toppstriden i den västra femman.


Övriga lag i serien

Fyra lag i serien är alltså inte ”lokala” och samtliga kommer från trollhätteområdet. Trollhättans FK är laget alla pratat om under försäsongen. Laget har fått in spelare från högre divisioner och vill till division fyra så snart som möjligt.

Även den resterande trion Edet, Trollhättan Syrianska och Sjuntorp är alla tippade att finnas på den övre halvan. Edet är alltid ett stabilt lag som finn med ”där uppe”. Syrianska pressade topplagen hela vägen in förra året och är minst lika bra i år och nykomlingen Sjuntorp ser starka ut och är ett lag som överraskat i bland annat DM.

 

Lämna en kommentar