ANNONS:
ANNONS:

Vinninga är tillbaka i femman

Sejouren i division sex blev bara ettårig
Nu är Vinninga tillbaka i femman igen.
– Vi har haft seriens bredaste trupp. Därför vinner vi, säger assisterande tränare Oskar Hektor.

Vinningas herrar har gått kräftgång ett par säsonger i division fem och förra året slutade det med att man åkte ur serien och ner till division sex. Därför blev årets säsong en omstart för laget.
– Vi hade som målsättning att skapa något nytt. Få in mer hjärta och ”go” i laget, berättar lagets assisterande tränare Oskar Hektor.

Och visst har det gått bra för de helgröna denna säsong. Laget har föryngrat sin trupp rejält och sett hungrigare ut än på många år. Något som resulterat i att laget med en omgång kvar att spela står som segrare av Lidköpingssexan. Klara 5-0 borta mot Järpås blev spiken i kistan som förkunnande att Vinningas herrar vann en serie för första gången sedan urminnes tider.
– Vet faktiskt inte när Vinninga vann en serie på herrsidan senast. Var nog säkert 40 år sedan, berättar Oskar Hektor.

Tränarduon Michael Caspersson och Oskar Hektor.

Varför vinner Vinninga Lidköpingssexan?
– Vi har haft den bredaste truppen i serien. Vi har kunnat spela alla matcher med en bra startelva och haft killar som kan täcka upp när det behövs. Det har gjort att vi har gått på minst ”plumpar” av alla topplag.

När kändes det som att ni kopplade greppet om serien?
– Var väl efter vår fina avslutning innan sommaren när vi besegrade både Hangelösa och Trollekis. När vi sedan vann mot ÖSIK i höstpremiären kändes det som att vi hade bra koll på detta, förklarar Hektor som tror att laget är väl förberedda inför comebacken till division fem.

– Vi har en yngre trupp med hungriga killar som vill träna och spela. Vi känner att vi verkligen har att göra i femman och det blåser medvind på Lindvallen just nu.

Guldhattarna på.

 

Lämna en kommentar