ANNONS:
ANNONS:

Vinningas damer satsar nytt

Ulf Johansson får tacka för sig.
Vinningas damer väljer istället nytt spår 2018.
Frida Persson heter lagets nya tränare.

Vinningas damer har ett par fina säsonger bakom sig. Ifjol vann man också division tre för första gången i klubbens historia på ett mycket övertygande sätt. Att ledarstaben med Ulf Johansson i spetsen skulle fortsätta kändes också självklart. Någon som också bekräftades av klubben när man i början av november gick ut med att Ulf Johansson skulle fortsätta leda laget med Lisa Johansson som assisterande tränare och Sandra Frick Gustafsson som lagledare.

Men något verkar ha hänt mellan Ulf Johansson och klubben då man så sent som för någon vecka sedan gick ut med att man går skilda vägar. Laget stod således utan huvudtränare – i alla fall tills nu.
För under torsdagen gjorde man officiellt att ny tränare för division två-laget blir Frida Persson. 29-åringen med Ockelbo som moderklubb har spelat med Holmalund i damettan och Daljsjöfors i Allsvenskan. Detta innan hon 2012 flyttade till Lidköping för att spela med Sil i division ett.

Sedan ett par år har hon lagt skorna på hyllan, men nu väntar alltså en ny karriär som tränare.
– Min första tanke var direkt att det skulle bli roligt att träna ett lag ihop med Lisa (Johansson). Att vi är två tjejer som har spelat ihop tidigare och att jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Även att få lära ut de egenskaper och erfarenheter jag samlat på mig under mina fotbollsår.
Vinninga som klubb verkar ha en bra gemenskap och de arbetar för att de ska vara jämställt mellan damer och herrar, vilket har en stor betydelse för mig, säger Frida till klubbens Facebooksida.

På frågan om hur hon ser på möjligheterna i division två säger hon följande:
– Som nykomlingar i en högre serie är det alltid tufft med både bättre motstånd och ett högre tempo, men jag tror på att vi tillsammans som ett lag kan klara av den utmaningen.

Ulf Johansson då? Blir det någon ny roll i den lokala fotbollen? Ja, under torsdagen gick division 6-klubben Rackeby ut med att Ulf nästa år tränar laget med Sören Lilja vid sin sida.

Ulf Johansson tar över Rackebys herrar.

Lämna en kommentar