ANNONS:
ANNONS:

Adam Axede valde HIF

Holmalunds IF kan räkna in ännu ett tungt nyförvärv. Adam Axede lämnar Jonsered och spelar nästa år med stans rödvita gäng.
– Det har varit ett svårt val, men det här känns riktigt bra, säger 20-åringen.

Silly Season

Adam Axede, här i AIF:s gröna tröja.
Adam Axede, här i AIF:s gröna tröja.

Holmalund herrlag fortsätter att vara aktivt i spelarrekryteringen. Senast i raden av meriterade nyförvärv står Adam Axede som vid lunchtid i dag bestämde sig för HIF, skriver klubben på sin hemsida. Han kommer närmast från Jonsereds IF dit han gick för ett år sedan från Alingsås IF, men nu när han återvänder till Alingsås blir det till rivalen Holmalund.

– Det har varit ett mycket svårt val, och har nästan skiftat från dag till dag vad man har velat. Men när jag väl kom ner och tränade med Holmalund kände jag mig väldigt välkommen, och det var en härlig stämning med goa gubbar i laget. Sen tycker jag också att Holmen har något på gång. Det är en bra mix med många spelare i min ålder men även några äldre som Ängberg och Anthon Gustavsson. Så jag tror det blir riktigt bra det här.

Både Vårgårda och Alingsås IF var med i tankarna in i det sista. Men nu nobbade han alltså den gröna moderklubben till förmån för lokalrivalen.

– AIF är fortfarande mitt lag, så är det ju. Men nu när jag har spelat i division 2 med Jonsered kändes det som ett litet för stort steg att gå ner till fyran. Det är för tidigt att göra den nedtrappningen, säger Adam, som tror på ett bra 2016 för den lokala fotbollen.

– Tycker det ser riktigt spännande ut. Vårgårda och Holmalund har förstärkt och både AIF och Gerdsken borde vara med i toppen av fyran. Dessutom spelar ju damerna i Elitettan också.

Holmalunds assisterande tränaren Andreas ”Dessa” Nilsson är så klart mycket nöjd med att få in även Adam Axede i truppen.

– Av det vi har sett av Adam var det här en chans vi inte kunde missa. Och vi har även hört lovord från alla håll och kanter om vilken bra karaktär och inställning han har till fotbollen, säger ”Dessa”, som kan glädjas åt en på pappret mycket vass trupp inför 2016.

– Ritkigt kul att få jobba med den här truppen och när man sitter och skissar på det ser det knivskarpt ut. Det har också blivit påtagligt att den befintliga truppen höjer sig nu när de nya har kommit in. Så det blir en rejäl kvalitetshöjning överlag, säger Nilsson.

Dessa Teddy
Andreas Nilsson och Teddy Lucic får en bra trupp att jobba med.

Lämna en kommentar