ANNONS:
ANNONS:

”Alla flydde inte norrut”

Niklas Andersson ger oss i dag en inblick bakom kulisserna på Gerdskenvallen.

Vi är mitt uppe i försäsongen och tycker det rullar på fint på Gerdskenvallen just nu förutom två tråkiga skador som hände förra veckan. Först var det Albin Durguti som vred till knät vid en vändning och efter MR så blir det operation för honom så fort som möjligt då korsbandet är av. Dagen efter var det Simon Preissler som efter ett motlägg fick en vridning av knäleden och där är status oklar. Vi hoppas givetvis att det inte är så illa. Även maskiner kan gå sönder ibland tyvärr och det är en oerhört tråkig del av idrotten.

 

Vi gick igenom ett stålbad i höstas och minskade våran trupp rejält och sen har vi fyllt på med några nya spelare trots svåra förhållanden under frimånaden som blev stängd på grund av covid.

 

Några äldre trotjänare tackades för lång och trogen tjänst och några yngre förmågor som inte fått så mycket speltid har vi lotsat till lägre divisioner för att förhoppningsvis blomma ut så vi kan få tillbaka en bättre spelare i framtiden. Sen hade vi räknat med både Agaton och Drake inför 2021 men av olika anledningar är dom inte igång tyvärr., men vi hoppas fortfarande på positiva svar där. Så höstens beslut att minska truppen rejält och långa skador på vissa spelare innerbär att truppen just nu är tunn men vi jobbar på lösningar för att få ett bra 2021. 💪🏼

 

Någon som vi gärna hade jobbat vidare med något år till blev gaisare och det ska bli väldigt spännande att följa Valentino framöver. Med fortsatt bra utbildning och utveckling så har han bra förutsättningar att spela elitfotboll på sikt.

 

Här kommer en liten kort presentation av dom nya för 2021.

 

Vi har lyckats knyta åt oss en nysatsande Mohamed ”Dia” Saleh. En nyttig och hårt arbetande defensiv spelare.

 

Alla flydde ju inte norrut från stan när VIK helt plötsligt skulle jobba närodlat igen utan en skön lirare gjorde tvärtom. Simon Ödman kommer hem till sin moderklubb för att testa seniorfotboll på mammas gata.

 

Hampus Nilsson valde att byta klubb i stan och kommer med sin underbara spelstil, snabba fötter och sköna engagemang tillföra truppen en del saker som vi saknat senaste åren.
Han har dominerat fyspassen hittills så man ser med spänning fram emot hans säsong.

 

Alexander Bergstedt skulle ge Erik Andersson en match om förstaspaden men ska eventuellt flytta till annan ort så vi får se framåt vad som sker där.

 

Erik Gustavsson från Herrljunga är en spännande 17 åring som redan gjort en del seniorfotboll på hemmaplan och vad han visat upp på träningarna så kommer han på allvar vara med och slåss om en ordinarie tröja denna säsongen.

 

Sen måste jag passa på att hylla våran servicegrupp runt seniorlaget som består av Jesper ”Päsen” Horn som med fast hand styr den mediala och materiella skutan med sina nya AirPods. Frågan är hur han laddar dom när dom aldrig är i asken… Förmodligen smyglyssnar han på diverse poddar om bostadsklipp på fastighetsmarknaden blandat med hur man bäst lyckas i fantasyligan i PL.

 

Till sin hjälp har han Tim Nilsson som är ny för året. Det tjoas friskt från trumslagaren när det fläskas på i närkamperna. Även glidtacklingar är en pulshöjare för Tim. Och den tredje personen är trotjänaren och ambulansföraren Håkan Lundh. Dom gör ett magiskt arbete i det tysta runt träningarna och allt bara flyter på sådär gott. Lars ”Godis” Johansson fortsätter som eminent matchvärd och Gothia Cup General och head of packning.

 

Vi får ju hoppas att säsongen 2021 kan bli någorlunda normal. Man får ju tro att vaccinets intåg gör att samhället släpper på sina restriktioner efter hand och att allt återgår till det normala även om man nästan glömt hur det var innan pandemin…

 

I övrigt har min roll som fotbollsansvarig börjat tuffa på så smått. Har blivit en del möten och samtal med ledare och spelare redan för att lära känna alla på ett bättre sätt. Vi har unga spännande ledare i flera av våra lag och det ska bli spännande att följa deras resa. Många av våra ledare har gått både C- och B-utbildningar i vinter och det bådar gott inför framtiden.

 

Ska även få den stora äran att få börja vara med Claes Johansson på den absolut viktigaste verksamheten vi har i klubben. Nämligen Player Of The Future som vi kallar våran starta upp- verksamhet. I år är det spelare födda 2015 som kommer få möjlighet att ta sina första magiska steg på Gerdskenvallen. 🥳🙌🏼  Att få träffa alla dessa unga spelare från start i föreningen ska bli ruggigt kul och inspirerande.

 

Akademin 2021 håller på att förberedas för fullt och dom allra flesta bitarna börjar falla på plats. I år kommer vi ha 4 akademigrupper mellan 10-16 år som kommer träna 1-2 pass extra i veckan utöver sina lagträningar.

 

Mycket spännande i föreningen just nu är våra 04:or som är igång med sin första juniorsäsong och är klara för en regional serie. En stark ledarstab där med PA, Jens, Fredrik och Carlén som drillar pojkarna vecka ut och vecka in. En mycket trevlig och ambitiös trupp där många spelare kommer ha en bra utveckling på sikt. En satsning vi gör från och med i år är att vi har rekryterat en fysioterapeut i David Lycksander och en fystränare i Richard Kempe som jobbar med våran senior- och juniortrupp. Att utveckla denna biten tror vi stenhårt på.

 

Nästa gång ni hör från mig är i slutet på mars och då hoppas jag restriktionerna har lättat med vaccinets intåg och att våren är på gång med stormsteg. 🙏

 

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar