ANNONS:
ANNONS:

Årets första premiärvecka

Vi startar veckan med en liten Bredsida.

Så är det då dags att dra igång säsongen 2021. Men det blir en smal premiärvecka då endast Alingsås FC startar som planerat. Och det är en tuff premiär som väntar när tippade topplaget Morön väntar på bortaplan. Genrepet för AFC blev dock en munter historia när man i torsdags bortabesegrade Häcken med 5-2. Oavsett var Häcken ställde för elva på banan var det perfekt för AFC att vinna och göra många mål efter de tre förlusterna i cupen.

………………

På tal om Elitettan återkommer vi i veckan med tipset av den serien. Det är alltid svårt att tippa serier, men i Elitettans fall finns det i alla fall något som liknar försäsonger att ta hjälp av. Värre är det i våra lägre serier där i princip inget lag har spelat en enda match. Där är det ju ännu inte helt spikat när matcherna släpps på.

………………

För andra året i rad går nu tävlingen Måltjuven i stöpet. Det går helt enkelt inte att genomföra den när vi inte vet när serierna startar och om det blir en hel eller halv säsong. Men en skytteliga ska vi få till även i år när vi kommer så långt under våren. Börjar för övrigt bli ett fint arkiv med de bästa lokala målgörarna varje år sedan 2014. Ni hittar hela klabbet i menyn ovan.

………………

Stora Mellby har i veckan presentarat unge Gustav Johansson från Sollebrunn samt Albin Levinsson från Långared som ny spelare. Den senare är en kvick vänsterfotad lirare som (av en gemensam träning att döma) kommer att konkurrera om en plats i elvan. Mitt snitt på en fotbollsträning i veckan håller ännu, trots att jag förra veckan fick lite känning i en hälsena. Inget konstigt med det då det varit snudd på ovant att genomföra sex-sju träningar utan att ha ont någonstans.

………………

Stötte på GBK:s eldsjäl Lars ”Godis” Johansson i veckan. Han var skeptisk till seriestart helgen 1-2 maj – och utifrån nuläget med smittspridningen kan man bara hålla med honom. Känslan är att siffrorna måste vända ner nu om fotbollen ska komma igång enligt nuvarande plan.

………………

Kom på mig själv med att både lördag och söndag välja allsvenskan före Premier League. Återstår att se om det var premiärhelgen som gjorde det eller om instinkten styr mig ut till Europa igen framöver. Från den allsvenska helgen noterade jag att Oliver Zandén (ej något inhopp)  fanns med på samma bänk som Samuel Holmén i Elfsborgs premiär. Däremot var Kevin Holmén utanför matchtruppen.

………………

Den dryga månaden med dagliga lokalfotbollsvitsar börjar lida mot sitt slut. Efter mina 30 bästa kör vi nu en vecka med det bästa inskickade materialet. Tack till alla er som hjälpt till att göra coronavåren lite roligare. Och har ni missat några vitsar får ni läsa ikapp på Twitter eller Facebook.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar