ANNONS:
ANNONS:

Bjärkelag på väg att slås ihop

Långareds BoIS och Sollebrunns AIK kan mycket väl ha gemensamt herrlag 2019.
– Det är i sin linda, men båda klubbarna är positiva, säger Janne Karlsson i SAIK:s fotbollssektion.

Patrik ”Kula” Karlsson.

Långareds BoIS har haft det svårt att få ihop lag under den här säsongen. Något som fått tränare Patrik ”Kula” Karlsson att tröttna.

– Det har inte varit roligt. Jag har suttit flera dagar inför varje match och ringt för att få ihop lag, och ibland har vi till och med fått köra med avstängda spelare, det funkar ju i Trollhättesexan, säger Karlsson, som berättar att Långared först sökte samarbete med Mjörn.

– Det var lite på gång men sen blev det inte så. Men så dök detta med Sollebrunn upp och nu har vi träffats en gång och båda klubbarna känns väldigt positiva. För våran del var det nödvändigt med ett samarbete för att vi skulle leva vidare så jag hoppas att detta ska bli av.

Även från Sollebrunnshåll är det positiva vibbar. De förde först en diskussion med Stora Mellby SK om ett samarbete även med A-laget (har B-lag tillsammans), men där blev det ingenting.

– Jag tror att det kan bli bra med Långared, att vi får en större träningsgrupp och även att inte så många behöver dubblera i U-laget. Men det är som sagt inte helt klart än, så det är en del som måste falla på plats. Och det blir ingen sammanslagning av föreningarna utan bara ett gemensamt herrlag i så fall, säger Janne Karlsson.

Karlsson berättar vidare att de har ett par krokar ute var det gäller ny tränare efter Anders Svensson. Men det kan också bli så att ett par nyckelspelare försvinner. Axel Skoglund har redan tackat nej till Främmestad, som enligt Karlsson även hört sig för om Oliver Wingfors.

Patrik ”Kula” Karlsson menar att han inte är intresserad av att fortsätta som tränare.

– Det har vi redan avsagt oss. Däremot kan det bli kul att spela nästa år om det blir lite bättre ordning.

4 svar på ”Bjärkelag på väg att slås ihop”

 1. Jag hoppas att Bjärkeklubbarna tar sitt sunda förnuft och slår ihop klubbarna till nästa säsong . Detta skrev jag på twitter i somras.

  Nu är det snart verklighet. Skönt att klubbarna inser att om Bjärkefotbollen skall finnas kvar så var sammanslagning enda rätta att göra.

  Men du Jonas var ju väldigt negativ till detta. Du trodde inte att det fanns planer på att sammanslå vissa klubbar, men det har varit på gång ett tag.

  Svara
 2. Jag hoppas att Bjärkeklubbarna tar sitt sunda förnuft och slår ihop klubbarna till nästa säsong, detta skrev jag i somras. På twitter.Snart är det verklighet. Skönt att klubbarna inser att om Bjärkefotbollen skall komma framåt så var sammanslagning de rätta sättet.

  Vad tycker du om detta Jonas? Du trodde inte på det alls i somras. Men snart är det verklighet

  Svara
  • Jag tror fortfarande inte att detta kommer föra Bjärkefotbollen upp mot division 2-3, som – om jag minns rätt – var det du menade i somras. Däremot är det bättre med ett gemensamt lag mellan SAIK och BoIS än att något eller båda lagen försvinner helt.

   // Jonas

   Svara
 3. Så är det Jonas! Bättre att ha ett lag än att 2 lag försvinner. Håller med dig helt där. De var mycket därför jag skrev så i somras för jag hade fått indikationer på att det skulle bli så.

  Tycker bara det är synd att inte Stora Mellby går ihop med SAIK o Långared. Kanske det kommer i framtiden.

  Svara

Lämna en kommentar