ANNONS:
ANNONS:

”Det blir moment 22”

Gustav Carlsson bjuder tycker i dag till om allt från Annelunds kryssrad till automatiskt skrivna matchreferat.

Hade någon sagt till mig innan säsongen började att efter sju matcher så skulle vi ha två förluster så hade jag sagt att det lät helt okej. Sanningen känns inte riktigt lika bra, fem likamatcher och två uddamålsförluster betyder såklart att vi är väldigt svårslagna men också att vi ännu inte har vunnit någon match. Vi blandar och ger lite för mycket men till stora delar spelar vi bra fotboll, men som så ofta när det går lite tyngre så får vi just nu inte med oss de där billiga målen som det känns som att våra motståndare får.

Förhoppningsvis vänder det till helgen när vi ska gästa Rångedala. Att spela lika i fem av sju matcher är i mina ögon helt osannolikt, jag tror aldrig att vi spelat så många oavgjorda matcher ens under en hel säsong, och tyvärr är det ju inget framgångsrecept att kryssa sig igenom en säsong. IFK Göteborg har lite samma problem, de har försökt lösa det på två sätt och jag tror tyvärr inte att något av dem vore vidare framgångsrikt i Annelund. Första lösningen är att värva ett gäng föredettingar, vi har ju ett helt P35-lag att plocka ifrån och det innehåller många duktiga spelare men de blir dessvärre inte snabbare med åren. Andra lösningen är tydligen att tränaren får gå, men då är nog P35-idén bättre. Hur som helst har vi det fortfarande i egna händer då det enbart är några enstaka poäng upp till mitten av tabellen.

Något jag inte har mycket till övers för är automatiskt genererade texter i lokaltidningar. Det är ett litet moment 22 det där då jag inte vill köpa tidningar som innehåller helt opersonliga texter, men tidningarna blir för dyra att tillverka utan genererade texter eftersom jag inte köper dem. Det kan såklart vara så att de flesta läsarna helt enkelt inte bryr sig särskilt mycket om lagen i de lägre divisionerna, men i mina ögon är det helt obegripligt.

Det dök upp en tweet häromveckan som jag tyckte var någorlunda vettig, den var skriven av en person som inte är vettig så därför delar jag inte med mig av vem det var, men även en blind höna kan finna ett korn. Den innehöll klipp från målfiranden inom fotboll där herrarna sprang ifrån sina lagkamrater och där damerna sprang till sina lagkamrater. Det var såklart klippt med en agenda men efter att jag såg den så ser jag det själv så snart jag kollar på fotboll numera. Om man vill fira själv så ska man inte hålla på med lagsport!

Apropå damfotboll, det går inte annat än att hålla med landslagsmålvakten Zecira Musovic gällande lika lön för landslagsspelarna oavsett kön. ”Det handlar inte längre om att vara först ut. Nu vill vi undvika bottenträsket.” Eller ja, det går säkert att tycka annorlunda, men då har man fel.

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

 

1 tanke på “”Det blir moment 22””

Lämna en kommentar