ANNONS:
ANNONS:

"Det har varit på gång ett tag"

I veckan hoppade Andreas Kjellström av som tränare i FC Alingsås. Nu berättar han om bakgrunden till beslutet.
– Det har varit på gång ett tag, säger han.

Andreas Kjellström.
Andreas Kjellström.

Förra året blev det succé för FC Alingsås och Andreas Kjellström. Den nye tränaren jobbade mycket med värdegrund och spelarnas attityd för att tvätta bort stämpeln som problemlag. Det lyckades väl första året med färre kort, färre incidenter och dessutom avancemang till division 5.

Inför i år skulle klubbens organisation förbättras. Frank Terkowski kom som assisterande tränare, flera nyförvärv hämtades in och spelaren Ibis Ramadanovic blev ny ordförande. Men nu berättar Andreas Kjellström att organisationen inte fungerat, och att det är en anledning till hans avhopp.

– Alla spelare har inte hjälpt till med det som var sagt och ekonomin är väldigt hårt ansträngd. Jag sa redan i januari att om inte allt funkar som det ska i juni kommer jag att hoppa av. Det finns protokollfört så det har killarna vetat om, säger Andreas.

Andreas hade pratat med Frank Terkowski att han hade planer på att lämna tränaruppdraget i sommar. Men nu kom beslutet snabbare än så, närmare bestämt efter förlust och tre röda kort mot Vårgårda IK FK i tisdags.

– Jag bestämde mig direkt efter matchen. Det fungerar inte att uppföra sig på det sättet som en del killar gjorde då.

Så om alla skött sig i tisdags hade du varit kvar som tränare?
– Det är mycket möjligt, men bara fram till sommaren i så fall. Jag har känt att det inte fungerar och spelarna har inte respekterat mig och Frank som ledare. Vi har fått kritik för den startelva vi har tagit ut och att vi har förlorat på grund av det. Så kan man inte ha det.

Andreas Kjellström berättar vidare att det inte är aktuellt med en fortsättning i klubben i någon annan form, som Ibis Ramadanovic hintade om tidigare i veckan.

– Det finns inte en chans. Jag kommer att lämna över mina uppgifter så smidigt som möjligt, men mer än så är inte aktuellt.

Finns det kompetens att sköta en förening i FC?
– Klart att det blir mycket nytt, men många killar är duktiga. Så om viljan att lära sig finns kommer det att fungera, men det viktigaste är att alla börjar uppföra sig på planen.

Trots avhoppet känner Andreas Kjellström en form av tillfredsställelse med vad han åstadkommit i FC Alingsås.

– Jag är nöjd med vad vi har lyckats med tillsammans även om det blev ett väldigt tråkigt avslut. Jag har gjort mitt bästa hela tiden men det räckte inte längre än så här. Sen tycker jag att vi har uppfört oss bra i de flesta matcher i år så det som hände i tisdags var mer ett återfall än att vi är tillbaka på ruta ett. Och jag kommer att fortsätta följa laget och gå på matcher och så. Jag tycker om alla killarna i laget även om vi varit oense emellanåt. Sen är det synd att ett fåtal personer förstör så mycket för en förening.

Tror du att FC spelar i femman nästa år?
– Ja, det tror jag. Vi har spelat bra i många matcher så poängen borde trilla in om chanserna tas tillvara på bättre.

Lördagens match mot Äspered är flyttad till måndag, vilket ger FC Alingsås ett par dagar extra tid att hitta en lösning runt laget. Det mesta talar dock för att Frank Terkowski leder trupperna åtminstone fram till sommaruppehållet, även om inte heller det är definitivt spikat ännu.

LÄS MER. Ibis Ramadanovic om Kjellström avhopp.

LÄS MER. ”Kjellström vill bygga ett lag av FC”.

Lämna en kommentar