ANNONS:
ANNONS:

Det var den helgen det

I dag summerar vi den gångna fotbollshelgen med ett antal reflektioner i punktform.

Bredsidan_Inges_2

Frisco fortsätter att gå som tåget i division 2. Och eftersom de jagande lagen envisas med att stjäla poäng av varandra leder nu Frisco serien med åtta poäng med fem matcher kvar. Snart dags att beställa guldhattar till Katebo.

……………………….

Holmalund räckte inte till mot Hammarby på bortaplan, och förlusten skrevs till 5-1. Men tabelläget är ändå så pass bra att det ska gå vägen, i synnerhet om det blir seger när bottenlaget QBIK gästar Alingsås på lördag.

……………………….

Vårgårda har svårt att få till det fullt ut för tillfället. Mot Mariestad kostade alla missade chanser laget segern, och nu har VIK tre raka utan vinst. Bakom VIK närmar sig de jagande lagen och det är fortsatt Holmalund som ligger tvåa.

……………………….

Holmalund var enligt vad jag har hört ganska nära en seger i Götene. Men en pinne på Västerby är inte fy skam, även om en trea så klart hade smakat mumma.

……………………….

I herrfyran blev det riktig jackpott i helgen. Alingsås IF var numret större än Skepplanda och i Hestrafors vände GBK underläge till seger. Särskilt Gerdskens insats imponerar och nu är gulsvart ny trea i tabellen.

……………………….

Södra Härene ångar på i Varasexan och toppar nu serien. I helgen var det återigen Fazel Omidi som var huvudperson med sina tre mål i 3-2 segern.

……………………….

Spark kom ner på jorden rejält mot Sollebrunn och jag var ute och seglade i det tipset i Helgens Hetaste. Men SAIK:s seger och Syrianskas förlust innebär att Bjärkelaget nu bara är en poäng efter serieledaren från Trollhättan.

……………………….

Linus Bohlin har nu presenterat sig för all Säven/Hol-anhängare. Anfallaren från Hemsjö gjorde hattrick i storsegern mot Äspered.

……………………….

Herrljunga svarade för en storstilad upphämtning från 0-2 till 2-2 i derbyt mot VIK FK. HSK var dessutom en man mindre större delen av andra halvlek vilket gör det hela än mer imponerande. Poängräddare var Fidan Tahiri som gjorde båda målen och en än gång visade att 2016 är hans bästa säsong på länge.

……………………….

Annelund vann borta mot Rångedala vilket gav viktiga poäng i toppen av tabellen. De kan behövas nu när Brämhult har förstärk med förre elfsborgaren Johan Karlsson.

……………………….

HIF Akademi kommer närmare och närmare serieseger i trean. Vinner man mot Mariedal i kväll är det inte många fler poäng som behövs efter det för att avgöra.

……………………….

Tyngre går det för Sollebrunns damer som ännu står utan seger. Men i gårdagens möte med topplaget Mellby IK sålde sig hemmatjejerna dyrt, och gästerna vann ”bara” med uddamålet.

……………………….

Hudene tog en poäng i den fortsatta jakten i toppen av fyran. Lite synd att det inte blev tre nu när Södra Härene gjorde en bra insats och slog tabelltvåan Saleby/Järpås hemma på Granhagen.

……………………….

Hemsjös ångar på mot division 3. Efter helgens seger är man fortsatt tre poäng före tvåan Brämhult, plus att man har en betydligt bättre målskillnad. Sex omgångar återstår, så det finns även tid för tredjeplacerade Alingsås KIK att blanda sig i på allvar.

……………………….

I samma serie körde ÖSK över Hus hemma på Lenavallen. Linnea Lennermo hade allra roligast med sina fyra fullträffar.

……………………….

För egen del lirade jag plojturneringen Tifosi Cup i lördags. Lundgrens i Gräfsnäs arrangerade 7-manna-turneringen och Stora Mellby Old Boys slutade på bronsplats. Att det bara var fyra lag som deltog behöver man ju inte nämna.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Det var den helgen det”

    • Mållös och mållös. Satte en straff, men mer än så var det inte. Men en straff kan ju vara nog så svårt ibland, om du förstår vad jag menar… 🙂

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar