Dramatisk avslutning på Brogårdsvallen

TV: Det som luktade 0-0 blev istället till 1-1 efter att både Lunde Överås BK och Holmalunds IF gjort var sitt mål på övertid.

Referatet med Jonas

När det var dags för division 3-fotboll på Brogårdsvallen blev det väl ingen klang- och jubelföreställning direkt.  Båda lagen satte försvarsspelet i första rummet, och målchanserna lyste med sin frånvaro.

Gästerna hade två möjligheter i första halvlek, där framför allt den ena var högoktanig. Men en stressad anfallare tajmade inte studsen rätt utan fick se bollen flyga högt över Olof Saarinens ribba.

Holmlund hade egentligen bara en farlighet före paus. Anthon Gustavsson iscensatte ett anfall från sin mittbacksplats, och till slut hamnade bollen hos förra årets skyttekung, Dejvid Hasan.

– Jag fick bollen lite fel och fick avsluta med vänstern. Nu i efterhand hade jag nog haft tid att ta med bollen en meter och skjuta med högern, sa Hasan, som fick se bollen gå nån halvmeter utanför stolpen.

Efter paus var matchbilden densamma. Anthon Gustavsson och Johan Ahlqvist höll tämligen rent från målchanser, och framåt hade såväl Hasan som Johan Nilsson svårt att komma till.

– Det blev mycket kamp och långbollar, en typisk premiär kan man väl säga. När vi får igång vårt passningsspel med mycket bollinnehav kommer det bli bättre, menade också Hasan.

Nu blev det mest till att stångas mot resliga mittbackar för Nilsson och Hasan, men faktum var att när Alexander Johansson byttes in på kanten och Qendrim Pllana ersatte Dejvid Hasan blev det lite mer speed i Holmalunds anfallsspel. Alexander Johansson spelade bland annat in bollen till Johan Nilsson vid ett tillfälle, men klacken smet utanför målramen.

Istället tickade klockan upp mot 90 minuter och de flesta räknade in 0-0 som ett givet resultat. Men då plötsligt blixtrade gästernas inhoppare Benny Lieberth till i straffområdet. Han vände bort Anthon Gustavsson, vann ett motlägg med Johan Ahlqvist och petade in bollen bakom Olof Saarinen. Jublet blev stort, men ett par minuter senare satte bortaspelarna samma jubel rejält i halsen. Holmalund arbetade fram en frispark och givetvis lyftes alla rödklädda upp i offensivt straffområde. Målvakten boxade bort första bollen, men Qendrin Pllanas andraboll nådde Anthon Gustavsson som lyckades få dit kvitteringen. Det var det absolut sista som hände i matchen.

Anthon Gustavsson och Andreas Nilsson snackar i halvtid.
Dejvid Hasan hade ett bra läge att näta.
Johan Ahlgvist gjorde en bra match som mittback. Här har han fått en smäll och Nilsson hjälper honom av planen.
Götenes tränare Rolf Johansson läste på om kommande motståndare.
Tidigare holmalundaren, numera i Öis, kikade på matchen.
Tidigare holmalundaren André Nilsson, numera i Öis, kikade på matchen.

Övriga lördagspremiärer

Gerdskens BK – Ulricehamns IFK 2-1
Mål: Deniz Aydin, Fredrik Johansson.

IFK Örby – Annelunds IF 0-2
Mål: Tobias Holmén, Tobias Bayard.

Östadkulle – Sparsör 4-2
Mål: Daniel Brorsson 2, Zerdest Saleh, Marcus Sjöstedt.

Förmiddagsrapporten hittar du här.

Noterbart är också att Alingsås KIK tog sig vidare i DM. Men det satt hårt åt i bortamatchen mot Fagersanna, och det krävdes straffar för att KIK skulle avgöra. Lovisa Larsson och Sandra Johansson var alingsåsarnas målskyttar under ordinarie matchtid, då det stod 2-2 efter full tid. Efter segern väntar nu Örby i nästa runda i DM.