Drömstart för nya Holmalund

TV: Jerry Carlsson fick en drömstart som tränare i Holmalund. Hemma mot Uppsala vände rödvitt trenden och vann med 1-0.

Ett Holmalund under ledning av Jerry Carlsson och Jenny Holm visade direkt att den fem långa matcher segerlösa sviten helst skulle få ett slut redan i höststarten. Hemmalaget var piggt och framfusigt och kändes inledningsvis som något hetare än gästerna.

Visst slog man bort någon boll på egen planhalva som så när hjälpte Uppsala till en vass målchans, men nog var det Holmalund som skapade mest under den första halvleken. Sandra Augustsson var företagsam på sin kant och slog flertalet väl avvägda inlägg, där Bea Persson var ytterst nära att klacka in ett konstmål på ett av dem.

Även Olivia Sultan hade ett skott som smet strax utanför målramen, men när Sultan istället agerade framspelare mot slutet av halvleken gick det bättre. Efter ett fint upplopp på högerkanten hittade hon en fristående Sandra Augustsson i straffområdet, och när hon får sådana ytor blir det allt som oftast mål. Så även den här gången när hon på ett mycket resolut sätt bredsida in 1-0, vilket också var paussiffror på Brogårdsvallen.

Den första vassa målchansen i andra halvlek kom också för Sandra Augustsson. Nu sprintade hon ifrån sin bevakning, men vinkeln blev någon snäv och målvakten avstyrde det hela. Efter det fortsatte Holmalund att trycka på och Rebecca Cameras frestade med ett pressat skott som smet strax utanför stolpen.

Uppsala stack upp med ett skott från Elin Åkerman men Moa Edrud räddade utan större problem. I övrigt skapade inte gästerna särskilt mycket mer än några inlägg och inspel som Moa Edrud tog hand om tämligen säkert. Det var först sista kvarten som Uppsala började flytta fram folk och pressa tillbaka Holmalund något. Man fick också ett bra frisparksläge när domaren blåste av Moa Edrud för att ha hållit bollen för länge, men efter pet och skott gick bollen någon meter utanför.

Men gästerna fortsatte att trycka på och jobbade bland annat fram ett antal hörnor. Vid ett tillfälle blev HIF också räddat av stolpen när bollen gick via Moa Edruds fingrar och studsade vidare i målramen.

Men mycket mer än så var det inte utan HIF kunde reda ut det hela och avgå med tre väldigt betydelsefulla poäng.

Mjörn – JK10 6-2
Mål:  Karl Gunnevik 2, Henrik Järåsen, Robin Wiberg, Hjalmar Lorentzon, Gabriel Skarrie.

Södra Härene – EFFK 3-0 (wo)