ANNONS:
ANNONS:

Elitettan

I dag har det blivit dags att tippa årets upplaga av Elitettan.

Toppen: Umeå ramlade ur allsvenskan med minsta möjliga marginal och är säkert mycket revanschsuget här. Men jag tror det blir jämnade i toppen i år än i fjol, då Hammarby och AIK gled i från i stor stil. Morön och Kalmar var trea och fyra i fjol, och jag tror att de kommer vara med och hugga om det även i år.

Botten: IFK Norrköping känns som en pigg nykomling som kan undvika den värsta streckstriden. Där tror jag istället att övriga nykomlingar – Borgeby och Sundsvall – kommer att hålla till. Även Lidköping – som klarade kontraktet med ett nödrop i höstas – samt Bollstanäs och Älvsjö bör få kriga för överlevnad i år.

Med lokala ögon: Alingsås FC gjorde en grym debutsäsong i Elitettan när man i fjol slutade sjua. Sedan dess har det hänt en del i truppen, med flera nya intressanta spelare och några pjäser som har lämnat. Ett par långtidsskador stör också, men i det stora hela skulle jag nog ändå vilja påstå att AFC på pappret har gått lite plus i vinter.

Det är dock långt ifrån en garanti för att poängskörden blir större i år. Men någonstans tror jag ändå att AFC har det som krävs för att etablera sig på på den övre halvan. Klubben känns mogen för det, och trots att bredden kan bli ett frågetecken även under 2021 tror jag att även spelarna är redo för att ta nästa steg.

Jag har satt Alingsåslaget på sjätte plats. Om jämnheten hittas och Lars-Petter Björk slipper alltför mycket skador och rotation i viktiga lagdelar kan det bli ännu bättre. Kanske inte topp tre, men Mallbacken och BP är lag som AFC skulle kunna passera om allt klaffar.

 1. Umeå
 2. Morön
 3. Kalmar
 4. Mallbacken
 5. Brommapojkarna
 6. Alingsås FC
 7. Jitex
 8. Uppsala
 9. IFK Norrköping
 10. Älvsjö
 11. Bollstanäs
 12. Lidköpings FK
 13. Sundsvall
 14. Borgeby

Lämna en kommentar