ANNONS:
ANNONS:

Första matchen spelad

Vi kör igång en ny vecka med några rader som vi kallar Bredsidan.

I lördags spelades årets första lokala match när Alingsås FC vann med 1-0 borta mot seriekollegan Lidköpings FK. Moa Jarl blev matchvinnare när hon nickade in en hörna, och det var nog en mycket skön start för henne. Efter knäskadan som höll henne borta från större delen av 2020 är hon säkerligen tokladdad nu, och då är hon också en enorm tillgång för AFC.

Lagom till matchen kritade Pernilla Milton på sitt kontrakt som sträcker sig över 2021 och därmed är nog truppen näst intill spikad. Känslan är också att det finns både bredd och spets tillräckligt för att förbättra fjolårets placering ytterligare.

……………..

Frågan är hur många fler lag än AFC som får möjlighet att dra igång matchandet som planerat. Förbundet förväntas komma med besked i dag måndag om hur det blir med den närmsta framtiden ur covid-hänseende, och jag antar att både DM och seriestart kommer att behandlas.

Min amatörmässiga gissning är tyvärr att DM ställs in även i år och att man planerar för en plan B med framskjuten seriestart om inte smittläget förbättras. Tycker också att det vore rätt beslut att offra DM för att öka chanserna till en hel säsong med seriespel. Men vi får se vad beskedet blir under dagen.

……………..

Vårgårda IK har förstärkt med två nya namn sedan vi hördes av i en Bredsida. Det handlar om Ratan Hallgrimsson från Prespa Birlik och Gabriel Idehen från Africa United. Två för mig helt okända namn, och det var i mina ögon lite oväntat att VIK signade upp två namn utifrån. Med ett antal hemvändare och ett antal tunga förlängningar med namn utifrån trodde jag mixen av klass, ungdomlig entusiasm, lokalt blod och inhämtad spets var klar.

Nu blir truppen bred och det är givetvis sällan någon nackdel. Återstår att se om Peter Ijeh och hans assistenter kan få ihop helheten och få alla spelare att dra åt samma håll. Lyckas det uppdraget bör det räcka ganska långt resultatmässigt.

……………..

I veckan släpptes spelordningen i division 6. Det blir derby direkt när Frisco gästar Hemsjö på Byvallen, medan Södra Härene tar emot Gånghester/Målsryd i samma serie. I Varasexan inleder Stora Mellby hemma mot Vedum medan Sollebrunn startar med en tuff bortamatch mot Arentorp/Helås.

Jag påminner om tabellsidan där vi samlar alla lokala tabeller inför säsongen.

……………..

När VFF hade sitt distriktsmöte i lördags instiftades en ny disciplinnämnd som under säsongen skyndsamt ska bedöma incidenter som hänt ute i distriktet. I nämnden är två av fem namn lokala då både Jessica Sandberg från Herrljunga och Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson från Vårgårda tar plats.

……………..

Kevin Holmén debuterade med den äran som startspelare i Elfsborgs A-lag. Målskytt direkt när han lät vänstersläggan tala på en frispark. Kul att det är flera lokala namn som visar att det går att slå sig in på den stora scenen.

……………..

På den något mindre scenen gjorde jag min första riktiga fotbollsträning förra veckan. Med temperaturen på rätt sida nollan och nyputsade copa så kunde jag glädjas åt att kroppen höll de 90 minuterna. Tajmingen och bollträffen fanns givetvis inte där, men ändå roligt att lira lite boll. Även om jag tar en vecka i taget så är känslan att det blir fler pass framöver.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar