ANNONS:
ANNONS:

GBK fick nöja sig med kryss

1-1 borta mot Byttorp. Det blev facit för Gerdsken i torsdagens fajt.
– Vi var värda ett segermål i slutet, säger tränare Niklas Andersson.

Referatet med Jonas

 

Berat Berisha räddade en pinne.
Berat Berisha räddade en pinne.

GBK-tränaren berättar om en väldigt tillknäppt första halvlek.

– De låg väldigt lågt, och i första halvlek orkade de låsa till och grisa mot oss. Samtidigt hade vi för lågt bolltempo så det hände inte mycket överhuvudtaget.

Efter paus fick Byttorp mer energi av ett tidigt ledningsmål, som hade kunnat gå att undvika.

– Rätt så bedrövligt försvarsspel om jag ska vara ärlig. De fick ett friläge alldeles för lätt när vi låg fel i positionerna, säger Andersson.

Men sista halvtimman tröt orken för hemmalaget, medan GBK öste på mer och mer framåt.

– De var spel mot ett mål i stort sett, och vi skapade väldigt många inspel och inlägg. Men tyvärr hade vi lite svårt att komma rätt inne i boxen.

Vid ett tillfälle studsade dock bollen rätt. Marco Stua sköt, och returen hamnade hos Berat Berisha som rakade in kvitteringen.

– En poäng kan bli viktigt, men vi var värda tre sett till sista halvtimman så det känns lite surt, säger Niklas Andersson, som ger Marco Stua det bästa betyget.

Noterbart är att Fredrik Smith vaktade GBK:s mål för andra matchen i år. Erik Anderssons skada beräknas dock vara läkt till nästa helg, enligt Niklas Andersson.

I och med kvällens kryss är nu GBK fem poäng före Alingsås IF i toppen av tabellen. Det kan onekligen bli en spännande höst i den södra fyran.

Lämna en kommentar