ANNONS:
ANNONS:

Helgen i punktform

I dag kör vi en Bredsida med uteslutande korta reflektioner. Allt från den gångna fotbollshelgen.

Bredsidan_Inges_2

Långareds BoIS vann hemma mot Trollhättans IF och är fortfarande obesegrat. Var kom den stabiliteten och kompetensen ifrån? Mycket imponerande.

………………………

Sandra Augustsson har gjort fyra mål på fyra matcher i Elitettan. Ett grymt facit. I lördags hade hon två chanser, satte en i nät och en i stolpen. ”Det var rätt tjej som fick läget”, sa Robert Sjöqvist efter matchen, och man kan inte annat än att hålla med.

………………………

Tycker att Sofia Andersson gjorde ett bra inhopp i HIF. Lugn och trygg med bollen, och slog dessutom matchens passning till målet.

………………………

Vårgårda IK åkte till Mariestad och vann med 2-1. Starkt gjort då nykomlingen tagit en del poäng hittills. Jonas Aronsson startade igen – och nätade igen – och tycks vara den anfallare som plitas ner först i laguppställningen. Platsen jämte honom är det större rotation på.

………………………

Tungt för GBK att tappa sin ledning i 89:e. Men 2-2 mot fortfarande obesegrade Hestrafors understryker att Gerdsken är ett lag för toppen.

………………………

I samma serie vann Alingsås IF femte raka? Hur länge ska det segertåget tuffa på?

………………………

Jag tänkte åka till G-vallen i lördags. Men då resesällskapet föredrog Elitettan och Brogårdsvallen erbjuder pressplats under tak blev det Holmalund-AIK.

………………………

Från hängplanket såg jag mitt SMSK tappa 2-0 till 2-3 sista kvarten mot Vedum. Ett brutalt slut med ett självmål i slutminuten förstörde fredagskvällen för de röda krigarna.

………………………

Lisa Molin gjorde två nya mål när Hemsjö vann. Är veteranen i sitt livs form eller?

………………………

Vårgårda IK FK förlorade femte raka när HSK vann klart på Tånga. Det blir allt mer uppenbart att FK inte är moget för femman. Frågan är de hinner bli det innan det är för sent.

………………………

Säven/Hol har nu två raka segrar i femman. Starkt gjort och laget går likt Herrljunga lite bättre än jag trodde på förhand. Kul med positiva överraskningar.

………………………

Michael ”Turbo” Andersson nätade för sitt Rångedala mot Annelund. Matchen slutade 2-2 och var andra raka utan seger för seriefavoriten från Mörlanda. Nu toppar Södra Ving tabellen i stor stil, och har dessutom slagit flera av de andra förmodade topplagen.

………………………

Efter 6-0 i arslet är det nu dags att ta på sig dumstruten angående Tibro som seriesegrare i trean. Guldhattarna ser ut att hamna mer lokalt än så…

………………………

Holmalunds seger mot Götene var lagets femte raka. Riktigt bra gjort, faktiskt överraskande bra. Inte bara för mig utan även för Teddy Lucic.

………………………

Sollebrunn har full pott i sexan och ser ut att gå mot en fin säsong. Senast klara 5-0 mot Spark. Just Spark har inte fått till det hittills, men det ska sägas att de haft ett förhållandevis tufft spelschema.

………………………

Alingsås KIK:s match mot Hajom/Björketorp flyttades från lördag till måndag. I kväll kan ni alltså besöka Noltorpsvallen om ni är matchsugna.

………………………

Trots att Heather Williams inte hade sin allra bästa dag i lördags blev det återigen tydligt att hon är den som har mest i sig i HIF. Klart bäst individuellt sett om man väger in alla delar en bra fotbollsspelare behöver. Lite synd att hon ofta hamnar lite väl långt ner i banan. Efter paus när hon flyttades fram fick Holmalund också bättre tryck framåt.

………………………

Friscos herrar har två raka storsegrar. När hände det senast?

………………………

I samma klubb tog damlaget sin andra raka seger och Annelie Carli gjorde två nya mål. Där är allt som vanligt med andra ord.

………………………

Östadkulle förlorade toppmötet med Ardala. Utan att ha sett matchen kan man ana att det faktum att Markus Larsson inte var med hade viss betydelse för resultatet.

………………………

Hudene tog en knapp uddamålseger och befäste sin position i toppen av fyran. Starkt att studsa tillbaka efter den oväntade torsken senast.

………………………

Sollebrunns och Södra Härenes damer har tillsammans spelats fem matcher och skrapat ihop noll poäng. Tung start för den duon.

………………………

Precis när man vant sig vid våren var det dags att plocka fram vinterjackan igen. Med vädret som var på Brogårdsvallen i lördags kunde Holmalund serverat glögg och pepparkakor i pausen. Ni missade väl inte tomteparaden i går?

………………………

Har nämnt Mattias Lisevalls referat på Södra Härenes hemsida tidigare. Här kommer en ny alldeles grym formulering av Östadkulles avgörande mål i derbyt mellan SHIF och ÖSK:
”Bollen damp ner i vårt straffområde. Den onde var först till bollen och avslutade mot mål. Den gode kom åt bollen men inte tillräckligt. Den fule slank in i bortre burgaveln. 1-0 till Östadkulle.”

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar