ANNONS:
ANNONS:

”jag fick glida med på deras framgångssaga”

Gustav Carlsson skriver i dag bland annat om frisbeegolf, Ods omtalade derbyseger och vikten av att uppskatta allt ideellt arbete som bedrivs i lokalfotbollen.

Höstsäsongen är igång. I Annelund började vi träna förra veckan och i helgen som gick genomfördes en frisbeegolfturnering. Vi tävlade som lag för om det hade varit en individuell tävling hade tävlingen varit avgjord innan den ens hunnit börja. Det är nämligen så att jag har svårt att se någon spelare i lokalfotbollen slå Edwin Holgersson på fingrarna i just den sporten. Det hade varit kul med en tävling mellan två spelare från varje lag i lokalfotbollen, men det låter jag någon annan anordna. Inför 2009 skrev AT ett reportage om de tre lokala lag som då låg i division 2 och bjöd in Stefan Sjöberg och Krille Holmén till en tävling i bland annat löpning på löpband, bänkpress och pull-ups. Sådana reportage är kul som omväxling så att det inte bara blir mer eller mindre vanliga intervjuer.

Möjligheten att streama fotbollsmatcher i appen Min Fotboll är en trevlig ny bekantskap. Jag har alltid tyckt om att åka och se diverse matcher i lokalfotbollen och även om streaming aldrig kan ersätta livefotboll så är det bättre än inget. Om det fortsätter att råda mer eller mindre förbud mot publik på matcherna så hoppas jag att fler och fler lag hakar på och sänder sina matcher så att man i alla fall kan få dämpa abstinensen lite. Mitt favoritminne som åskådare på en lokal fotbollsmatch ägde rum 19 maj 2009 då Ods FF tog emot Herrljunga SK. Det är lätt att tro att det enbart är en favorit på grund av slutresultatet 5-2 men det var så mycket mer än så. En hel by, och fler därtill, som slöt upp bakom laget och bjöds på ren och skär underhållning. För den som vill läsa mer om matchen finner man ett matigt referat här.

I ovan nämnda match så befann jag mig på läktaren (om man nu kan kalla det för läktare) ihop med Tobias ”Åke” Andersson. Jag hade fått debutera i division 2 tre dagar tidigare och precis som jag var inne på i min första text så var jag där och då naiv nog att tro att spel i division 5 var helt otänkbart för egen del. Med facit i hand så tog jag alldeles för lätt på allt det jobb av både spelare och personer runt klubben som hade krävts för att ta oss dit, och jag tror att det är lätt hänt som ung spelare att man tar alltför många saker för givet. Ju äldre jag blir desto mer imponerad blir jag av gänget som tog AIF dit, och jag är oerhört glad att jag fick glida med på deras framgångssaga.

Istället för vad jag föreställde mig då så har jag fått prova på spel i fem olika divisioner plus tre olika reservserier med u-lag trots att jag spelat på annat håll merparten av fyra säsonger. Det har såklart inneburit en del sömnlösa nätter och jobbiga stunder men jag skulle ändå inte vilja ändra något. Fotbollen har gett mig så otroligt mycket, den har gett mig vänner över hela världen, otroligt mycket glädje, kontakter utanför fotbollsvärlden och sist men inte minst min sambo Bailey.

Även här tror jag att många tar det jobb som föreningar lägger ner för givet. Gör inte det och var tacksamma för allt det som fotbollen ger och tänk på att många föreningar kommer få ett tungt år vad gäller ekonomin så om man har möjlighet att dra ett extra strå till stacken så är det dags nu.

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

Lämna en kommentar