ANNONS:
ANNONS:

Johan ställs mot sitt gamla lag

I frimånadens elfte timme gick Johan Ahlqvist från Alingsås IF till Holmalunds IF. I morgon ställs han mot sitt gamla lag när årets enda (?) derby mellan Alingsås röda och gröna klubb spelas på Alströmervallen.

Det slog ner lite som en bomb när Johan Ahlqvist mycket hastigt bestämde sig för att skriva på för Holmalund. Men han har kommit igång bra i sin nya miljö, och ångrar inte flytten.

– Det känns jättebra allting och det är goa gubbar i laget, säger Johan, som framför allt gläds åt att han fått vara skadefri hela försäsongen.

– Jag hade mycket besvär förra året och hade inte tränat fotboll på några månader när vi körde igång i januari. Men nu har jag verkligen kunnat träna som jag vill och då blir det självklart roligare.

Att Ahlqvist finns med i den röda matchtruppen är spikat, men om han startar eller inte vet han inte så här ett drygt dygn före avspark.

– Vi har med en ganska stor trupp så vi får väl se hur mycket spel det blir. Men det ska i alla fall bli kul att möta mina gamla lagkamrater och ett derby är alltid ett derby. Sådana här matcher lyfter försäsongen som kan vara ganska tråkig och kall annars.

Är det som mittback du är aktuell?

– Mot Gunnilse spelade jag 90 minuter på den positionen så det känns som att det är som mittback jag är med och konkurrerar.

På grund av det tajta schemat på Alströmervallen startar inte onsdagens derby förrän 20.00.

Lämna en kommentar