ANNONS:
ANNONS:

Julin: "Truppen står i ett vägskäl"

Jessica Julin, 37, hoppade in som tränare i våras och har lett Holmalund till en stabil placering i Elitettan. Men nu är sejouren i HIF över.
– Jag behöver ett break från all fotboll, säger finländskan.

Hon kom som ett välmeriterat nyförvärv som spelare. Men efter att Mikael Prodér försvunnit från klubben blev det istället ett ansvar som huvudtränare för Jesscia Julin.

– Det har varit ett omtumlande år. Först tyckte jag det var skönt att bara vara spelare men sen har det varit kul att vara tränare igen. Men det har varit tufft många gånger eftersom jag jobbat bredvid fotbollen. Jag har missat en del träningar och det gillar jag inte att göra, säger Jessie.

Kontraktet i landets näst högsta serie är säkrat. Men Julin menar att truppen i Holmalund har större potential, och kan sikta högre än så här.

– Utvecklingskurvan har varit enorm på många tjejer men jag tycker ändå att vi kunde presterat bättre. I mina ögon står truppen i ett vägskäl för sin egen utveckling. För att ta nästa steg måste de göra större uppoffringar och lägga ännu mer tid på fotbollen. Gör man det kan laget fortsätta att utvecklas, annars är risken att man inte kommer längre. Det har jag försökt påtala under min tid med laget.

Det finns många yngre tjejer som tagit för sig bra i Holmalund i år. Det allra tydligaste exemplet är kanske Beatrice Persson, som gjort flera mål i Elitettan under hösten.

– Det är inte bara Bea men visst har hon utvecklats enormt mycket. Hon har spetskompetens i sin snabbhet och har hittat sin rätta position där framme, säger Jessica, som menar att styrningen från klubbens sida är extra viktig för att ta tillvara på alla unga talanger.

– Jag tycker att de spelar för mycket matcher. De borde spela mindre och träna mer för att utvecklas så bra som möjligt. Där har klubben ett ansvar att få fram rätt ledning.

Jessica Julin har spelat mängder av landskamper för Finland. Hon har spelar EM-semifinal mot Tyskland och vunnit Champions League med Umeå IK. Men nu tar karriären stopp, åtminstone tillfälligt.

– Det är allt eller inget som gäller för mig och nu behöver jag ett uppehåll. Men jag kommer bo kvar i Alingsås och jag vill titta på fotboll, men inte vara mer delaktig än så.

En match återstår med gänget innan hon tackar för sig. Derby mot Kungsbacka hemma på lördag.

– Det är en viktig match eftersom det är derby. Jag försöker pränta in i tjejerna att man ska älska att vinna och hata att förlora, och jag hoppas att vi verkligen vill vinna på lördag. I de senaste matcherna har vi släppt alldeles för billiga mål bakåt och det förstår vem som helst att vi inte har råd med.

Lämna en kommentar