ANNONS:
ANNONS:

Kortvecka tuggar igång

Man vet att det är måndag morgon när det är dags för en ny Bredsida.

Alingsås FC är inte längre segerlöst i elitettan. Hemma mot Kalmar ordnades årets första trea, och även om jag inte såg matchen är det ett imponerande resultat. Lisa ”Mini” Johansson blev matchhjälte när hon sköt matchens enda mål från straffpunkten, och då ska man veta att Taylor Townsend bommade en elvametare tidigare i matchen.

Efter den svaga premiären har nu AFC släppt in ett mål på tre matcher och med det snittet trillar givetvis poängen in – även om målproduktionen fortsatt inte kommit igång. Ett spelmål och ett straffmål på fyra matcher håller inte för övre halvan, men i takt med att lagmaskinen tuggat igång finns förutsättningar för att de offensiva poängspelarna hittar mer rätt. Nu är AFC också med i tabellen på ett helt annat sätt. Det går snabbt med det här nya trepoängssystemet som gubbarna sa när jag var ung.

…………….

I fredags kom nyheten att Richard Wartmark lämnar Vårgårda IK för att återvända till Herrljunga SK. Man kan inte annat än att lyfta på hatten för utvecklingen han haft under åren på Tånga hed. Antalet löpmeter på kanten har varit många, och han har stått för en äkta och genuin inställning som långt ifrån alla besitter.

Mitt tydligaste minne om Wartmarks karaktär är ett par år gammalt vid det här laget. En målkåt anfallare valde att leta eget läge och söla bort situationen när Wartmark kom som ett ånglok längs kanten och var en enkel passning från ett friläge. Högerbacken sa inte ett ord till sin medspelare som tagit tidernas felbeslut – för att minuten senare istället höja rösten mot en medspelare som inte tog jobbet hemåt. Det säger mycket om hur Rickard Wartmark är som spelare och lagkamrat, och han kommer givetvis att vara saknad i VIK. Men. Sicken förstärkning för HSK om han fortsätter med samma inställning.

Även Patrick Dyrestam, Daniel Sijan och Shkelqim Krasniqi har valt att lämna Vårgårda IK. Det betyder dels att mycket klass försvinner från truppen och dels att satsningen på lokala och egna produkter kommer att bli större under 2021. Ska helt klart bli kul att följa Peter Ijeh och hans gäng i trean under året.

…………….

På tal om trean dröjer det ju fortfarande med definitivt besked om när och hur säsongen ska starta. Gäller för lagen att vara redo på premiär men samtidigt förberedda på nya trista besked. En balansgång det där.

…………….

I helgen fick sönerna göra årets första matcher. Det var stor glädje hos Bjärkekillarna när matchtröjorna äntligen fick dras på igen.

…………….

I fredags var inte glädjen lika stor. Efter nästan tolv år drog familjens kära jycke sitt sista andetag. Ett rätt och riktigt beslut, men lika fullt är det tufft att vänja sig vid den nya vardagen när gården är så tom, så tom.

…………….

Har börjar följa allsvenskan med allt större intresse. Inte så att jag ser varenda minut, men ett par matcher i veckan brukar jag sikta in mig på. Från helgen sticker givetvis Degerfors seger mot Djurgården ut – och troligen gjordes årets mål redan i den fjärde omgången.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar