ANNONS:
ANNONS:

Lars-Petter Björk först ut

En ny säsong står för dörren. Det betyder också nya gästskribenter här på sidan, och först ut i kvintetten är Lars-Petter Björk. Han inleder med en presentation av sig själv och mycket fokus på Vårgårdas båda representationslag.

LP

Jag får väl börja med att presentera mig. Lars-Petter Björk, spelande tränare i VIK FK. Jobbar som lärare i en årskurs trea i Vårgårda och spenderar i princip all ledig tid från jobb och fotboll med min fru Jenny och våra två barn William 4 och Molly 1,5 år.

Min bakgrund inom fotbollen är att jag spelat i Holmalund i över 20 år. Jag känner mig fortfarande som holmare även om VIK kommer djupare och djupare in i hjärtat.

Jag har även hunnit med 2 säsonger hos sorkarna.

Mitt bästa fotbollsminne och det jag är allra stoltast över i fotbollen är alla seriesegrar. En i varje klubb jag representerat. (HIF 2009, VIK 2012, GBK 2013, VIK FK 2015)

***
Jag ska försöka att tycka och tänka lite om fotboll här på Mökanders utmärkta sida. Kanske kommer jag hänga ut någon och hylla någon annan. Vi får se vad det blir.
Idag blir det lite om Vårgårda IK, VIK FK, Silly Season och lite skvaller om Kollegan.

***
Vad är VIK FK för lag?
Förutom att det är ett färskt division 5 lag är det ett lag som är till för de som inte orkar/hinner med den enorma satsningen som VIK gör.

Sen är det även ett lag där juniorspelare får möjlighet till A-lagsfotboll mycket mer än i någon annan förening.

Sen att vara med i ett ”andralag” är ju lite trist men samtidigt väldigt kul att slippa spela med resultatkrav och att verkligen kunna ge unga spelare chansen.

Vi vill ha roligt samtidigt som vi vill utveckla spelare i en seniormiljö.

Sen när man blivit lite äldre ser man på divisionstillhörighet, ambition och allt sådant med lite nya ögon. Det är just denna säsongen som är det viktigaste inte vad som kommer hända nästa säsong. Man skall försök göra det så bra som möjligt med det lag man spelar med just nu och inte tänka på vad som händer nästa år. Sen om man spelar i sexan, trean så spelar det ingen roll. Vi kör här och nu och nästa år ska vi i VIK FK göra så bra som möjligt i seriespelet.

Säsongen 2015 var fantastisk. Serieseger. Hols Cup-vinnare. Samt flera bra cupinsatser på hösten. Och ett bra DM-gruppspel. Det kunde helt enkelt inte gått bättre.

***

VIK då. Jag spelade där två säsonger 2011 och 2012. Jag kom när Peo kom och vilken fantastisk resa det laget gjort. Och hela föreningen.

Laget som Peo/Strind förfogar över under 2016 är den starkaste trupp något lokalt lag har haft på flera år. Holmalund med Berg/Sporre vid rodret med Anthon G, André, Benja, Stenseke och Andreas J är nog den trupp som går att jämföra med dagens VIK-trupp.

Men med alla nyförvärv tycker jag det är viktigt att man inte glömmer bort dem som gjort jobbet uppåt i seriepyramiden.

Vad är VIK utan Matte Imba, Jocke Berg och Sampa?

Men det tror jag tränarduon kommer lösa galant. Strind är precis vad Peo behöver. Lite avlastning samt någon som varit med lite högre upp och innehar en oerhört god social kompetens.

Men deras viktigaste jobb i år är inte hur de ska formera förstaelvan utan hur de tar hand om truppspelarna. Får de med dem på tåget så vinner de trean.

Det tror jag i alla fall.

Sen måste jag flika in att Gabors med många andras jobb i föreningen är fenomenalt. Vilket underbart engagemang.

***

Silly Season är över och jag tycker nog att VIK vann den! Tätt följt av AIF och Holmen. AIF:s Andreas Johansson är en av de bästa jag spelat med och jag tror inte han har blivit sämre av spel med Torslanda. André är ren klass, en av de bästa jag har sett spela i den lokala fotbollen.

Men årets nyförvärv har väl ändå Östadkulle gjort i Robin Liljedahl? Perfekt gubbe att leda dem raka vägen upp i femman. Lojal, vet vad som krävs och en mycket bra fotbollskrigare.

Fast om Andreas Krantz och Adam Kjellson väljer att stanna i VIK FK slår de nog Robin. Två oerhört goa grabbar som tillför så mycket till en trupp. Ett par lungor och en hjärna samt två hjärtan. Vem som tillför vad får ni spekulera i själva.

***

Avslutar med en liten going om ”Kollegan” – Niclas Springh Andersson som är en riktigt skön lirare.

I höstas åkte vi till Kållandsö för att ta hem seriesegern. Seriesegerfesten låg runt hörnet och spelarna var taggade men vi ledare var nog allra mest taggade.

Överledare Mats fick bland annat lugna ned oss vid upprepade tillfällen.
Inför matchen samlade vi alla i en ring och Kollegan brukar hålla i det mesta av det peppande tugget. Den här gången kom en floskel att minnas:
– Kom igen nu gubbar. Nu ger vi 90%.

Ett stort asgarv tog död på den taggningen. I efterhand sa Kollegan att han skulle sagt 100% i 90 minuter.

Tack för mig för den här gången.

Avslutar med några snabba:

Bästa medspelare: Anthon Gustavsson, Bilgin Aliosman och Kristofer Profozic.
Bästa spelare jag mött: Kevin Doyle.
Bästa tränare jag haft: Jesper Ljung.
Snyggaste mål jag sett: Kollegans mot Tomtens IF ifjol.

// LP

FAKTA LARS-PETTER BJÖRK
Födelseår: 1984.
Familj: fru Jenny, William 4, Molly 1.
Klubbar i karriären: Holmalund, VIK, Gerdsken, VIK FK.
Lokal favoritklubb: Holmen och VIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande tränare i Vårgårda IK FK.

1 svar på ”Lars-Petter Björk först ut”

Lämna en kommentar