ANNONS:
ANNONS:

Moa Edrud klar för Växjö DFF

Moa Edrud lämnar Alingsåsfotbollen. Nästa år spelar hon allsvenskt med Växjö DFF.
– Väldigt stort steg och det kommer krävas mycket av mig, säger 17-åringen.

Moa Edrud har varit given förstamålvakt i Holmalund och Elitettan i år. Hon har också varit på ett par landslagssamlingar, så att hon har ögonen på sig från större klubbar är inte särskilt konstigt.

Nu är det alltså klart att Moa inte finns med i nya Alingsås FC. Växjö DFF – som vann Elitettan i stor stil och nästa år lirar allsvenskt – blir nästa klubbadress för Södra Härene-produkten.

– Vi har haft koll på Moa ett tag och hon var här och tränade måndag och tisdag den här veckan, säger Växjös tränare Pierre Fondin.

Växjö har sedan tidigare gjort klart med den meriterade målvakten Katlynn Fraine. Den 30-åriga amerianskan får nu konkurrens av Moa Edrud om platsen mellan stolparna. I truppen finns också Jennie Svärd Husu, men hon är huvudskadad för tillfället.

– Känner inte Katlynn sedan tidigare och hon var inte med och tränade i veckan. Men vad jag har hört är hon både en bra spelare och en bra person, och det känns bra att ha någon som jag kan lära mig saker av, säger Moa.

Flytten till Småland går i januari. Gymnasieutbildningen på samhällsprogrammet fortsätter i Växjö, och det blir egen lägenhet som gäller.

– Det jobbigaste blir att lämna allting här hemma. Holmalund har varit mitt andra hem i tre år och jag gillar verkligen både klubben och laget. Sen kommer jag så klart sakna familjen mycket också, men jag vet att de stöttar mig i det här, säger Moa Edrud.

Intrycken av hennes nya klubb är dock oavkortat positiva.

– Det märks att det är en större klubb. Den är ganska nybildad men har lyckats med alla mål de hittills satt upp och alla runt omkring vill verkligen det här och allt är väldigt professionellt.  Så det ska bli riktigt roligt det här, även om jag vet att det kommer krävas mer av mig som spelare.

Växjö DFF spelar sin allsvenska urpremiär i mitten av april borta mot regerande mästaren Linköping.

Lämna en kommentar