ANNONS:
ANNONS:

Nu ska vi igång igen

Första arbetsdagen och första veckan där så gott som alla lokala gäng lirar seriematch igen. Höstsäsongen är med andra ord här.

Några av våra lag har redan dragit igång höstsäsongen. Av dem var det nog GBK som imponerade mest när man bortaslog serieledaren Ahlafors med hela 5-2. Nu är gulsvart tvåa i serien och bäst i stan efter 14 omgångar, och månne var höstpremiären startskottet på en ny bra höst som kan ta laget till en topp två-placering.

På tal om GBK har de fått en förstärkning i Eric Hammar. En mittback som har spelat med Enköping i Superettan som hamnat i Alingsås, men familjesituation och oregelbundet arbete gör det oklart i vilken utsträckning han kan spela. Men något bra att slänga in om det behövs bör han vara i alla fall.

…………….

Även Alingsås IF rivstartade hösten med en 5-2-seger. Att får göra lite mål framåt var gissningsvis precis vad grönvitt behövde, och kan man nu besegra bottenlaget Ödsmål hemma till helgen har man skaffat sig ett bra utgångsläge för att skaka av sig de nedre strecken.

…………….

I damettan tog Frisco en bra poäng borta mot Lödöse/Nygård. Visserligen kan hösten vara lång ibland, men just nu är ju känslan att Frisco kommer att lösa nytt kontrakt utan större dramatik. En bra prestation i så fall.

I samma serie vann AFC programenligt hemma mot Hertzöga. Serieledningen därmed intakt, och dessutom fick sommarens nyförvärv näta i sin första match för Alingsåslaget. Mittbacken Karolina Kärnsund kommer närmast från seriekollegan Qviding där hon endast startat en match under våren. Hon har haft skadebekymmer, men nu visade hon direkt att hon kanske har det som krävs för att fylla på i den backlinje som naggats lite i kanten i sommar då ett par spelare flyttat till USA.

…………….

För egen del lirade jag i lördags 90 minuter för första gången på över två år. Jag var dessutom 23 år äldre än några lagkamrater, så kroppen är stelare än på länge när jag dagen efter skriver den här texten. Matchen då? Nja, ett något brandskattat SMSK rasade ihop efter paus och division 5-laget Nossebro vann med hela 9-3. Nya tag i höstpremiären på fredag.

…………….

I sommar har vi kört några Semesterlistor. Här hittar du dem, plus alla från tidigare år också om du har missat hela grejen.

…………….

Till helgen drar fotbollens hösttermin igång för fulla segel. Vill du fräscha upp minnet och kika på utgångslägena för våra lokala lag är tipset att surfa in på den här tabellsidan.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar