ANNONS:
ANNONS:

Reflektioner från helgen

Så kör vi igång den här veckan med lite nedsnack från fotbollshelgen.

Söndagens derby på Brogårdsvallen blev en målrik historia. Till slut var det Alingsås IF som vann med 4-3, helt tvärtemot min magkänsla på förhand. Utöver poängen fick också AIF en bra start på de offensiva nyckelspelarna. Christoffer Krabbe gjorde två mål direkt och detsamma gjorde Benja Hacker, och ska man välja en enskild sak som spökade i fjol så var det just målskyttet från de vana målskyttarna. Men nu lossnade det direkt.

Visserligen kanske Hackers första mål kunde ha bokförts som självmål efter den rejäla touchen på ett försvarssben. Men den andra fullträffen var å andra sidan kanske värd två mål, satan vilken träff han fick från långt håll.

Att André Nilsson och Alfred Johansson saknades i Holmalund var givetvis stora avbräck. Men fyra insläppta mål är svårt att skylla på den frånvaron, utan kanske istället hintar om att HIF har liknande problem försvarsmässigt som i fjol?

Inte heller AIF var helt prickfritt bakåt. Att släppa in tre mål och dessutom ge Anton Stenseke ett bra kvitteringsläge i slutminuten vittnar inte om den där riktiga stabiliteten, men i både HIF:s och AIF:s fall kan det så klart bero på säsongens unga timma och bristen på träningsmatcher.

Noterade att Christoffer Ängberg och Andreas Glännbro startade i var sitt lag i derbyt. Kul att åldermännen kör på och fortfarande tillför saker. I övrigt stack AIF:s nyförvärv Alexander Lindahl ut med en frejdig företagsamhet på kanten.

…………….

Vårgårda IK fick ingen pangstart på årets seriespel. Råslätt vann med 2-1 på Tånga hed efter att VIK reducerat sent i matchen. Kikade på VIK:s matchtrupp och tyckte den såg ganska intressant ut med mycket egen- eller närodlat plus en del namn utifrån. Det borde gå att krama poäng ur det gänget och än ger jag inte upp VIK som ett topp 4-lag.

…………….

Gerdskens 0-0-match mot Tidaholm var väl den match jag var mest rätt ute på förhand. Trodde på en tät och tajt match, även om jag hade 1-1 i fredagens tips. Bedömer ändå detta som en bra start för GBK – som nu laddar om för derbyt på Mjörnvallen senare i veckan.

…………….

Alingsås FC trummar på bra nu. Hemma mot Norrköping kom tre nya poäng och placeringen strax bakom täten förstärktes. Alma Öberg (2) och Stina Jensen löste det hela offensivt den här gången, och det ser fortsatt intressant ut med Alingsåsögon sett.

…………….

Den senaste veckan har ett stort antal träningsmatcher spelats i vårt område. Härligt att följa rapporteringen på sociala medier som på den gamla goda tiden. Noterade bland annat att Friscos damer gjorde bra i från och lär bli att räkna med i division 2 i år och att Östadkulle drog ifrån SAIK i andra halvlek och vann med klara 4-1. Dessutom lirade Vårgårdas damlag första matchen sedan nystarten och vann med hela 7-0 hemma på Tånga.

…………….

På tal om Frisco så slog klubbens herrlag mitt SMSK med 2-0. Jag deltog inte, men noterade att nye tränaren Reine Hedén dammat av både sina egna skor och ett par andra rutinerade rävars. Exempelvis gjorde Bahram Daneshmand ett av målen.

…………….

Kommande vecka tuggar två nya lokala serier igång – om jag läst all information rätt. Det betyder att Vårtipset rullar vidare redan i morgon.

…………….

Söndagen bjöd på en nyhet från damfyran när det deklarerades att Östadkulle och Södra Härene slår sina påsar ihop. Spelarmaterialet gjorde att den bästa lösningen var ett gemensamt lag i fyran istället för var sitt, och det är ju givetvis bra när lagen samarbetar för att hålla igång så många lag som möjligt.

…………….

Såg delar av Sveriges EM-genrep i lördags. Men nu är det snart dags att gå in i mästerskapsbubblan och ladda inför riktiga matcher. Härliga tider.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar