Sollebrunn numret större än Tråvad/Larv

TV: Sollebrunn fortsätter att ånga på. I dag tog man en övertygande seger hemma mot Tråvad/Larv med 4-1.

Förra veckan spelade SAIK 2-2 borta mot Vara SK. I dag mötte man division 6-laget Tråvad/Larv hemma på Nya Bjärkevi, och där var man numret större än gästerna.

Den första halvleken bjöd på en rad chanser åt båda håll. Jimmy Johansson i SAIK-målet tvingades till ett par svettiga parader inte minst när han tippade en nick från nära håll över ribban. Hemmalaget skapade också en del, särskilt under första halvtimman. Jonny Larsson, Christoffer Frisk och Filip Johansson hade roligt på offensiv planhalva och det var den sistnämnda som gjorde halvlekens enda mål. han fick bollen till vänster, vek inåt i banan och sköt via målvaktens fingrar snyggt in 1-0 i bortre krysset.

Efter paus rivstartade hemmalaget med att göra 2-0. Jonny Larsson drog sin gubbe och smekte in bollen till Sebastian Ängberg som elegant nickade in bollen i nät. Ett synnerligen tajmat moment mellan passning och löpning.

Bara minuter senare var det nära att ringa igen när Christoffer Frisk sköt, målvakten räddade och Arvid Skoglund så när petade in returen. Istället ringde det sekvensen efter när Gerry Håkansson skallade in den efterföljande hörnan till 3-0.

Efter hand kom Tråvad/Larv tillbaka in i matchen spelmässigt och ständigt farlige Jacob Nilsson rann igenom och smällde in 3-1 bakom Jimmy Johansson.

Men någon riktigt anstormning för att för med sig poäng hem från Sollebrunn kom aldrig. Hemmalaget kontrollerade det hela ganska väl och skapade också ett antal fina omställningslägen, i synnerhet efter det att en bortaspelare fått rött kort.

Några minuter före full tid resulterade en av omställningarna när Filip Johansson rann igenom och placerade in slutresultatet 4-1.