ANNONS:
ANNONS:

"Spark bör kunna utmana i tabelltoppen"

Den här veckan är det Johan Hindgård som är gästskribent på lokalfotboll.se/0322. I dag skriver han om om allt från OS-fotbollen till BK Spark.

Hindgård

Det är inte enkelt att hitta på något att skriva om denna vecka när det känns som att all fotboll legat nere i dryga månaden. Senast jag skrev avslutade jag med mina tankar kring EM-slutspelet och hur det skulle gå inför de sista matcherna. Jag misslyckade ju fullständigt med mitt tips och ur min synvinkel var EM en riktig katastrof. Det ENDA laget jag inte unnade att ta sig vidare i turneringen gick och vann hela rasket. Motvilligt får jag väl ge med mig och erkänna att Cristiano Ronaldo var turneringens klarast lysande stjärna och det smärtade trots allt lite att se hur han tvingades lämna finalen i första halvleken på grund av skada. Han förtjänade faktiskt att få vara med på planen och spela hem den guldmedalj som Portugal till slut lyckades bärga.

Efter lång tid av spekulationer blev så Zlatan till slut klar för Manchester United. En lysande värvning. Lysande för Zlatan som får chansen att visa vad han går för i Premier League och dessutom i ett lag med anständiga spelare runt omkring. Lysande även för Manchester United som får en kvalitetsspelare som kan kliva fram och ta stora delar av det offensiva ansvaret. Även om det är en kortsiktig värvning sett till Zlatans återstående tid som spelare så är det en bra långsiktig värvning där unga spelare som Martial och Rashford kan spelas in i laget i lagom takt utan att tvingas ta ett alltför stort ansvar i så ung ålder. Dessutom tror jag att dessa två ungdomar kan lära sig mycket av en spelare som Zlatan. Jag tror även att han med sin rutin, stjärnstatus och karisma kommer att kunna skydda övriga spelare i truppen, lite på samma sätt som Mourinho har gjort i sin roll som tränare. Med sina uttalanden och sitt sätt att hantera media kommer Zlatan och Mourinho att ta mycket fokus från de övriga spelarna som istället kan få lugn och ro och fokusera på sitt fotbollsspelande.

Denna vecka börjar nästa stora event, fotbollsturneringen i olympiska spelen. Ännu en fotbollsturnering i Brasilien borde ju kännas lite extra kittlande, men efter alla turer kring avhopp och klubbar som inte släpper sina spelare känns det hela tyvärr lite blaha. Jag har svårt att förstå poängen med att spela med U23 + 3 överåriga. För mig finns det absolut ingen logik i detta. Sverige ska för första gång sedan 1992 skicka ett herrlandslag till en OS-turnering vilket egentligen är en fantastisk bedrift, men tyvärr måste jag säga att man inte blir direkt lyrisk när man läser namnen i den trupp som är uttagen. Det är många spelare som jag inte haft koll på eller kunde tänka mig bli uttagna i en landslagstrupp. Detta innebär för mig två tänkbara scenarier, att laget håller den nivå som jag tror att det gör och att Sverige kommer att få svårt att hävda sig i turneringen, eller så föds nya hjältar som vi alla kommer att skrika efter vid kommande landslagsuttagningar. Jag hoppas såklart på det senare.

Efter några veckors vila, med endast uppehållsträning två dagar i veckan för de som vill, har Gerdsken nu kört igång med höstträningen. Vi rivstartade hösten med träningsmatcher mot Sävedalen och Norrby U19/U21. Båda motståndarna hade ganska stort bollinnehav och tvingade oss att slita hårt för att täcka ytorna på mitten och vi fick satsa på kontringar när de tappade bollen. Det lyckades bra och vi inkasserade två vinster. Kanske inte rättvisa sådana men ändå. Det var riktigt kul att se juniorspelare som Elias Andersson, Agaton Lindeman och Simon Ericsson gå in hävda sig bra i seniorlaget.

Sedan FC Alingsås lade ner sin verksamhet i somras har spelare nu börjat hitta nya klubbar. Amil Durmic sökte sig till Gerdsken och det känns som en bra värvning för oss då vi har haft det lite tunt med vänsterfotade spelare i vår backbesättning. Andra spelare har vänt sig till BK Spark som verkligen har tagit tillfället i akt att skjuta fram sina positioner i den lokala fotbollen. Laget tog ett par viktiga skalper i våras och har nu fyllt på med ganska många spelare vilket skapat bättre förutsättningar att få till bra träningar och lite konkurrens om startplatserna. Vidare har klubben i en handvändning blivit väldigt aktiv på twitter och verkligen sett till att fylla det tomrum i twitterflödet som övriga klubbar lämnat under speluppehållet. Jag tror att Spark har goda förutsättningar att avancera i tabellen redan i år och från och med nästa år bör de kunna vara med och utmana i tabelltoppen om utvecklingen fortsätter i samma riktning. Heja Spark!

/Johan Hindgård, Gerdskens BK

FAKTA JOHAN HINDGÅRD
Födelseår: 1975.
Familj: Föräldrar och en syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Pojklagspel i Holmalund upp till P14. Korpfotboll i Linköping i 20-årsåldern. Alingsås FK 2000-2003. BK Spark 2004-2012. Gerdskens BK 2013-.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: En extra resurs runt seniortruppen i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar