ANNONS:
ANNONS:

Starka kort lämnar – nya på väg in

BK Spark värvade friskt i vintras och siktade mot serieseger i sexan. Nu ligger laget femma, och dessutom har Simon Preissler, Kristoffer Krabbe och Markus Wiland lämnat klubben.
– Vi siktar fortfarande på topp tre, säger tränare Samuel Thorell.

Jonas Balkerud försvann redan tidigt i våras och Kristoffer Krabbe tackade för sig i början av sommaren när han gick till Säven/Hol. När höstsäsongen drar igång igen har ytterligare två meriterade spelare – som var nya i vintras –  lämnat laget.

Simon Preissler har gått tillbaka till Gerdsken. Det är så det ser ut just nu, sen får vi se om han är intresserad av att komma tillbaka till oss nästa säsong. Sen har Markus Wiland flyttat till Kalmar för att studera så han försvinner också, säger Samuel Thorell.

Sparktränaren berättar dock att den höga målsättningen om topp tre står kvar inför hösten.

– Vi har flera bra spelare och det kan också bli så att laget tar mer ansvar när några tunga namn försvunnit. Givetvis tappar vi bra spelare, men satsningen som vi dragit igång stannar inte upp för det här. Det blir nog svårt att rå på Östadkulle, men tvåa eller trea ska inte vara helt omöjligt, säger Thorell, som också berättar att en del nya spelare kan vara på väg in.

Ibis och Birkan Ramadanovic kan vara aktuella. De ska nog träna med oss, men kommer de ska det vara på våra villkor så att säga.

Även inför 2018 är Samuel Thorell optimistisk.

– Förhoppningsvis kan vi få in starka personer som jobbar för klubben i stort. Och vi för också diskussioner med spelare av hög klass som eventuellt kan vara intresserade av att spela med Spark. Så jag tycker det ser bra ut inför framtiden.

Enligt uppgift kan också målvakten Alexander Jörlöv vara på väg till Spark. Han spelar i nuläget för seriekonkurrenten EFFK, men har tränat en del med Alingsåsklubben.

Birkan och Ibis Ramadanovic kan hamna i BK Spark.

Lämna en kommentar