ANNONS:
ANNONS:

”Sträva efter att vilja lära er”

Tobias Nordgren är alla först ut som gästskribent under 2020. Han inleder med en text om försäsong och med en passning till alla yngre spelare som äntrar seniorfotbollen.

Den 14 januari 2015 skrev Anthon Gustavsson en text  med rubriken ”Klart inte nivån höjs då”. Det var den första texten av en gästskribent på den här sidan och här sitter jag nästan på dagen fem år senare och försöker skriva ihop ett utkast.

Det är sällan jag mår dåligt när försäsongen drar igång. Det finns något vackert i känslan över att känna sig vältränad efter en lång försäsong och därför är det skönt att komma igång. Jag brukar säga ”att man mår som man förtjänar” när försäsongen drar igång och man känner hur det är blodsmak i hela munnen. Det är DITT EGET ANSVAR att underhålla kroppen mellan oktober och december när träningsmängden går ner i antal tillfällen.

När jag var 17 år kom jag till Holmalund och min första träning skulle ske i judohallen. Ja, än idag har jag aldrig besökt den platsen igen. Aldrig någonsin efter det träningspasset har första träningen för året varit så obehagligt jobbig. Nog för att jag var 17 år, men att springa intervaller bärandes på Andreas Johansson i toppform var tungt.

För mig var det ett positivt uppvaknande. Jag hade klivit upp två divisioner och fick reda på vad som väntade mig. Det är troligtvis en del yngre spelare som gjort samma kliv inför den här säsongen och jag hoppas ni gav er själva grunden inför den kommande försäsongen så att ni inte behöver må som ni förtjänar!

Jag vill även ta tillfället i akt med tanke på att min text publiceras i stundande försäsongspremiärer att förmedla ett budskap (eller pik?) till alla yngre spelare:

”Ta tillvara på dina träningar och var villig att utvecklas genom att lyssna på tips och råd.”

Det finns många spelare som passerat i Holmalund sedan jag kom hit och det är märkbar skillnad på hur olika yngre spelare agerar. Jonathan Liljedahl som det går väldigt bra för är en av de yngre spelare som passerat som kommit upp med rätt inställning och som alltid var villig att träna för att bli bättre. Han var även mottaglig för att ta in tips och råd och det är dessvärre en egenskap inte alla verkar ha med sig när de tar steget upp i antingen division eller från junior- till seniorlag. Vi har även haft yngre som kommit upp och är raka motsatsen mot vad ”Lilja” karaktäriserar. Jag ber er, för er egen utveckling, att sträva efter att vilja lära er. Får ni tips av äldre spelare/tränare/förebild med erfarenhet i ryggen så är det troligtvis för att han/hon ser något i ditt agerande som kan förbättras genom att finjustera någon detalj i ditt utövande. Han/hon vill utveckla er i all välmening. Ta åt er och utveckla er egen spelkvalité.

TVÅ TACK!

Vill även passa på att hylla Sparbanken Cup som Hol bedriver. I eget tycke den roligaste cupen varje år på grund av de stora målen. En trött 1-0 match på handbollsmål är så mycket tråkigare att titta på. TACK!

Vill även passa på att hylla Anders Orlinder som dömde finalen i Sparbanken Cup. Skönt med en domare som faktiskt kan föra en diskussion och förklara sitt beslut istället för att enbart vifta bort situationen och skapa ännu mer irritation. TACK!

VECKANS HJÄLP MIG

Det är alltid kul att följa unga spelares utveckling för att se vart det kan leda i framtiden. Jag är inte lika insatt i 00-04 årskullarna och det hade varit tacksamt om ni läsare kunde lämna förslag på spelare som ni tror kan få sitt genombrott under säsongen 2020 och som kan ta eller är redo för nästa steg. Får jag ihop något/några namn hade det vart intressant att följa upp den här texten med lite frågor om träning, utveckling och annat därtill med någon av namnen som kommer in.

PS. Glöm inte läsa Anthons stycke om hängivenhet. Världsklass!

I nästa text kommer ni få läsa om kampen mellan André Nilsson, 3.20 och Fronken, 151.00. Slutspurten närmar sig, men i vad?

Väl mött.

FAKTA TOBIAS NORDGREN
Födelseår: 1995.
Familj: Sambo – mamma, pappa och tre syskon.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Östadkulle och Holmalund.
Lokal favoritklubb: Holmalund.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalund.

2 tankar på “”Sträva efter att vilja lära er””

Lämna en kommentar