ANNONS:
ANNONS:

Två förlorare i derbyt

TV: Derbyt mellan Sollebrunns AIK och Säven/Hol på Nya Bjärkevi slutat 2-2. Det betyder att båda lagen tappade viktiga poäng och var nedstämda efter slutsignalen.

Säven/Hol visade under den första halvleken vilket av lagen på nya Bjärkevi som aspirerar på en plats i division 4. Andreas Krantz ordnade bortaledningen och Christoffer Krabbe spädde på med 0-2 innan paus, utan att gästerna för den delen imponerade så värst mycket spelmässigt.

Men i den andra halvleken blev matchbilden en annan. Sollebrunn startade inspirerat och fick mer energi av att både Sebastian Ängberg och Arvid Skoglund hittade nätet och utjämnade till 2-2. Då återstod det mer än en halvtimme av matchen, och det blev en händelserik halvtimme.

Christoffer Krabbe hade ett bra läge att bli tvåmålsskytt innan han några minuter senare slet sig loss på vänsterkanten och spelade in till Albin Hägg, men Jimmy Johansson i SAIK-målet var med på noterna vid båda tillfällena.

Samtidigt skapade hemmalaget också ett par feta chanser. Christoffer Frisk gick bet mot Alexander Schill i fritt läge och bortamålvakten var även på alerten vid ett par gånger till, bland annat när Amin Taghvaei var framme och oroade.

Med tio minuter kvar var Albin Hägg först på en inlyft frispark, men fick se bollen landa i nävarna på Jimmy Johansson. Minuten senare sköt Christoffer Krabbe genom Johansson ur dålig vinkel, men bollen tog i stolpen.

Dramatiken fortsatte ända in i slutminuterna. Christoffer Frisk var millimeter från att få öppet mål efter att Alexander Schill ställt till det för sig och minuten senare var det millimeter från att Säven/Hol avgjorde åt andra hållet när Albin Häggs skott rann igenom boxen längs med mållinjen.

Albin Hägg fick sedan också matchens sista möjlighet, men skottet stannade på Jimmy Johansson och det hela slutade 2-2.

Det betyder att SAIK har åtta poäng upp till kvalplatsen med nio poäng kvar att spela om. I andra ändan av tabellen är Säven/Hol fortfarande med i racet om andraplatsen, men nog hade det sett trevligare ut om det hade blivit ytterligare två poäng i dag.