ANNONS:
ANNONS:

"Utgångspunkten är att vi ska lösa det här"

14 november. Det är sista dagen för Holmalunds IF att bestämma sig för om det finns möjlighet att tacka ja till platsen i Elitettan.
– Utgångspunkten är att vi ska lösa det här, men ett bindande löfte vore att vilseleda folk, säger Holmalunds ordförande Roger Karlsson.

Jubel

I lördags togs det sportsliga klivet. Men än återstår en del arbete innan resterade delar faller på plats inför avancemanget till Elitettan.

– Vi har varit i kontakt med Lidköpings FK som vi tyckte var en bra referenspunkt. Vi hörde oss för om vilka problem de stötte på, och det handlar så klart mycket om ekonomi. Det är ungefär en miljon kronor som det kommer att kosta, säger Roger Karlsson.

De pengarna finns ännu inte, men Karlsson menar att arbetet är igång med en rivstart.

– Vår förhoppning är att vi ska få till en stark och stabil grupp som leder det här arbetet. Ekonomin är den största biten men det är även annat vi måste utveckla, inte minst organisatoriskt.

Men till att börja med är det den där miljonen som måste fram. Den 14 november är datumet då förbundet vill ha ett besked.

– Man känner ju med tjejerna och självklart hade man velat tacka ja på stående fot. Men Holmalund har inga gömda pengar att plocka av, utan vi har våran årsbudget precis som alla andra föreningar. Vi har ju två damlag, ett herrlag och en ungdomssektion som alla ska ha sitt, även om vi för tillfället så klart har högsta prioritet på att lösa det här så vi kan tacka ja till platsen i Elitettan.

– Och för mig är det inte oövervinnerligt på något sätt. Utgångspunkten är att vi klara av det här, men ett bindande löfte vore att vilseleda folk, säger Roger Karlsson.

Ordföranden menar vidare att HIF hoppas att alingsåsarna ska sluta upp och hjälpa till för att få ihop ekvationen.

– Ju fler vi är desto lättare blir det att lösa det här. Våran förhoppning är att alingsåsarna ska vara lika måna om ett elitlag i fotboll på damsidan som de är om ett elitlag i handboll på herrsidan. Det är en annan sport och ett annat kön, men likväl ett elitlag.

– Så om jag får önska hittar vi en lösning i god tid före den 14 november. Men vi kan heller inte ha skygglappar på, det finns trots allt exempel där det inte har slutat särskilt bra och det står inte på pappret att äventyra klubbens totala ekonomi.

4 tankar på “"Utgångspunkten är att vi ska lösa det här"”

 1. Det hade onekligen varit intressant att att se en lista på förslag från Holmalunds IF kring hur man funderat på att nå detta mål istället för ”ju fler vi är ju lättare är det att lösa”. Att klubbens Damlag ända sedan förra året haft ambitionen att gå upp i Elitettan kan ju knappast komma som en överraskning.

  Nu förutsätter jag förstås att styrelsen sedan länge fört diskussioner med nuvarande sponsorer och egentligen alla lokala bolag som har intresse att visa upp sig landet runt tillsammans med stadens högst rankade fotbollslag. Något annat skulle bara vara en skam och vi får förhoppningsvis snart se tydligare krafttag från Holmalunds IF kring detta!

 2. Förstår egentligen omgivningen vilken enorm prestation tjejerna har gjort? Fotboll är den största lagsporten i landet och bland alla dessa lag och utövare är nu Holmalund placerad som topp 26! En minst sagt fenomenal prestation som utförts med begränsade resurser.

  Först vill jag påpeka att det föreningen minst behöver i nuläget är mer press på sig utifrån i form av pekpinnar och kritik, det som är gjort är gjort och historien kan vi ändå aldrig ändra på. Det är från nu det gäller.

  Vi måste också vara medvetna om att förutom tränarna på seniornivå samt kansli och vaktmästeri gör alla andra i sektioner och styrelser det de gör helt ideellt, de gör det vid sidan av deras egen profession, familj och andra fritidsintressen.

  För att spela på elitnivå så behöver man förutom en konkurrenskraftig spelartrupp, engagerade tränare och en solid ekonomi, också en väl fungerande organisation, administration och anläggning. Men det behövs även olika sorters kompetens i styrelser och sektioner.

  Det jag tror Holmalund mest behöver i nuläget förutom då fler samarbetspartners är fysiska hjälp av personer som är villiga att anta utmaningen och vill vara delaktiga.

  Slutsumman för att spela i eliten under en säsong hamnar nog någonstans kring miljonen, men det förutsätter att man redan har en organisation och administration som kan lösa uppgiften, har man inte det så stiger troligtvis pengen till nästan det dubbla.

  Min uppmaning till alla som vill se ett kvinnligt elitlag i Alingsås 2016 är att gå ”man ur huse” för att hjälpa föreningen att hitta personer och företag med rätt kompetens och som vill vara delaktiga i lagets framtid fysiskt. Föreningen behöver fler som gör lite, inte färre som skall göra mer. Men alla kan hjälpa till och det behövs massor av mankraft, engagemang och vilja för att sejouren i eliten inte skall bli ettårig.

  Jag hoppas och tror att Alingsås kommun och företag i området nu äntligen inser samhällsnyttan och positiviteten i framgången och kommer att assistera med både medel och andra resurser.

 3. En fantastisk prestation av Holmalund att ta sig hela vägen upp i elitettan med som Michael säger begränsade resurser. Extra roligt är det att det finns så mycket talang och utvecklingspotential i laget. Ge det här laget lite tid och möjlighet att utvecklas så finns det stora möjligheter att etablera sig på en hög nivå och kanske ta sig ännu högre upp. Det finns en fantastisk akademi med många unga lovande tjejer som kommer fylla på de kommande åren och jag hoppas verkligen Alingsås och Holmalund ger dessa tjejer möjligheten att utvecklas genom att mäta sig med de bästa.

Lämna en kommentar