ANNONS:
ANNONS:

Vårgårda kryssade mot Vänersborg

TV: Vårgårda IK och Vänersborgs IF spelade 1-1 i en jämn match mellan två bra division 3-lag.
– Tycker vi gör en bra andra halvlek, sa tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Hemma på Tånga hed var det Vårgårda IK som började piggast första kvarten. Alexander Stavander hade ett bra skottläge som målvakten räddade till hörna och Benjamin Hacker hade ett tämligen misslyckat skott efter att ha visat styrka när han skapade sig själv chansen, men i övrigt vaskade inte VIK fram särskilt mycket framåt.

Samtidigt blev VIF allt bättre och visade både styrka och individuell skicklighet. Rasmus Arnoldsson i VIK-kassen (Niklas Eriksson insjuknad matchdagen) tvingades till ett par bra räddningar innan gästerna till slut tog ledningen precis innan halvtidsvilan.

– Tycker att Vänersborg var ett väldigt bra lag. De var både fysisk starka och ett bra fotbollslag, sa Peo Häggström, som fick se VIK ta tillbaka kommandot i matchen sista halvtimman.

Alexander Stavander flyttade fram som anfallskollega till Michael Andersson och genast blev det bättre tryck på Vänersborg. Adam Kjellson gjorde ett piggt inhopp centralt i banan medan David Lager flyttades ner som mittback. Men några heta chanser skapades emellertid inte, utan det slutade ofta med ett inlägg eller inspel som inte blev riktigt farligt. Trots allt var kvitteringen ganska rättvis när den väl kom, och det var Ludvig Andersson som arbetade fram en straff som David Lager resolut satte i nät.

Noterbart är att VIK inte spelade med tre innerbackar den här matchen. Istället startade man med en 4-1-4-1 uppställning, med Michael Andersson som ensam central anfallare.

– Det är klart att vi börjar närma oss något nu när det bara är två veckor kvar. Men tanken är att vi ska kunna växla system under matchens gång och det tycker jag att vi gör bra i andra halvlek när vi går upp med två forwards, säger Peo Häggström.

Utöver Niklas Eriksson saknade även Daniel Olafsson och Samuel Andersson i VIK. Andersson skulle startat matchen men problem med en sena i foten hindrade honom, medan Olafsson legat sjuk de senaste dagarna.

Benjamin Hacker blixtrade till på sin vänsterkant.
Benjamin Hacker blixtrade till på sin vänsterkant.
Michael "Turbo" Andersson spelade hela matchen längst fram.
Michael ”Turbo” Andersson spelade hela matchen längst fram.
Rasmus Arnoldsson gjorde ett stabilt intryck mellan stolparna.
Rasmus Arnoldsson gjorde ett stabilt intryck mellan stolparna.

I dagens enda DM-match spelade Friscos damer hemma mot Mariestads BoIS. Där tog hemmalaget en meriterande seger mot division 1-laget efter att Annelie Carli gjort matchens enda mål.

Träningsmatcher
FC Alingsås – BK Spark 8-1
FC: Birkan Ramadanovic 4, Ibis Ramadanovic 2, Dardan Aliu, Ernest Begicevic. Spark:

Säven/Hol – Södra Härene 1-3
S/H: Kenan Aliu. SHIF: Peter Andersson 2, Fazel Omidi.

Åsarp/Trädet – Annelund 5-1

Mål: Tobias Holmén

Elmer/Fåglum – Gerdsken 0-1
Mål: Elvir Ramadani.

Östadkulle SK herr – Holmalund U 3-4
Mål ÖSK:
Marcus Sjöstedt, Daniel Brorsson, Jonathan Ingemarsson,

Holmalunds IF dam – Nittorp 1-0 (referat)
Mål: Elin Johansson

Fristad/Sparsör – Södra Härene dam 3-2
Mål: Vilma Härnälv, Ebba Nyman.

Alingsås KIK – Östadkulle 9-0
Mål:Lovisa Larsson 3, Emilia Hafström 2, Cornelia Svensson 2, Emma Hovisalo, Olivia Wåxberg.

Lämna en kommentar