ANNONS:
ANNONS:

Vårsäsongen i dvala

Den senaste veckan har dragit in vårsäsongen i en ofrivillig dvala.

Förra veckan var turbulent då frågan om huruvida träningsmatcher ska kunna spelas eller inte. Efter att VFF först ha stött och blött frågan och sedan stött och blött den lite till kom i fredags beskedet att träningsmatcher får spelas. Under förutsättning att arrangören tar hänsyn till de försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten kommit med.

Ett något märkligt beslut ur den synvinkeln att en träningsmatch på låg nivå är väldigt lik en seriematch till sin utformning. Trotjänarna i publiken är ungefär desamma och resorna ungefär lika långa. Nu kommer man visserligen ifrån tävlingsmomentet och därmed också svårigheten med att spelare ska stå över vid även mildra symptom. Det kan så klart underlätta – även om det också skvallrar om en undertro på det personliga ansvaret som såväl Folkhälsomyndigheten som övriga myndigheter tryckt hårt på de senaste veckorna.

Nu tror jag visserligen ändå inte att det kommer att matchas särskilt flitigt de närmsta veckorna. Med det i bakhuvudet är det ju smart av VFF att tillåta träningsmatcher (som ändå inte kommer att spelas) för att senare slippa ta ett nytt beslut om att släppa på matcher några veckor inför den tilltänkta seriestarten.

………

För egen del har rehabträning påbörjats efter fadäsen med gubbvaden för en dryg vecka sedan. Målen är framtagna hemma på går´n och i helgen var det gräspremiär för familjematcherna. Återstår att se om något spelbolag fångar upp matcherna och inbjuder till betting – det har ju varit trenden för lågkvalitativa fajter de senaste veckorna.

………

Mitt SMSK går nu ner på två träningar i veckan april ut för att sedan gasa på igen från nästa månadsskifte. Gissar att många lag kör ett liknande upplägg.

………

Om allt går som det ska i dag så kommer årets första avsnitt av Tifosipodden på sajten nu under veckan. Och dessutom rullar gästskribenterna på varje onsdag så vi står inte helt nakna framöver. Men är det någon som har tips på nytt inslag här på sajten som skulle kunna förgylla den förhållandevis händelsefattiga vårsäsongen? I så fall är det bara att höra av sig.

………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

4 tankar på “Vårsäsongen i dvala”

  1. Jag tycker att er sida är bra och väldigt informativ. Hade ju tänkt att åka ut och titta på och skriva om lagen på den lägre nivån precis som jag brukar göra men det går ju inte i nuläget. Finns ju inget bättre än att komma ut på olika ställen, särskilt där jag inte varit förut och känna luften dallra av spänning, korv och grilldoft och kaffe. Hade tänkt att bl.a åka till Södra Härenes fina arena och se en match men det får vänta så länge.
    Jobbade under en tid på Sävens BK som vaktmästare och följer gärna er sida om all fotboll i ert område även om jag bor i Sandared. Tack för en fin sida.

    Svara
  2. Vore intressant att få en lägeskoll hos de lokala lagen. Tippa utfallet av säsongen, genombrott, skyttekung, flopp, etc

    Svara

Lämna en kommentar