ANNONS:
ANNONS:

Vi drar igång veckan

Vi kör en liten Bredsida för att den goa måndagskänslan ska infinna sig.

Säven/Hol tog tre oerhört tunga poäng när man vann borta mot dittills obesegrade serieledaren Södra Ving. Nu hakar Per Krantz gäng på i toppen, och man kan inte undgå att nämna Christoffer Krabbe som gjorde båda målen i 2-0-segern.  VIK FK däremot ser ut att ha halkat en bit efter topptrion efter att ha fått skral poängutdelning på sistone. Efter oavgjort mot Grolanda är det nu en bit upp.

……………….

Alingsås FC vände ett svårt underläge med 2-0 till seger med 3-2. Återigen klev Lisa ”Mini” Johansson fram när det behövdes som bäst, och det går inte att bortse från hennes betydelse för AFC:s offensiv.

I samma serie fick Frisco med sig en pinne från bortamötet med Hertzöga. Tre hade varit att föredra i kampen runt strecket, som lär fortsätta framöver för Friscos del.

……………….

Vårgårda IK:s fina svit med poäng och få insläppta mål sprack när man föll med klara 3-0 mot topplaget Örebro Syrianska. Ingen skam att torska den matchen, och på lördag har man chansen att påbörja en ny svit när Grebbestad gästar Tånga hed.

……………….

Toppmötet mellan Mjörn och Töllsjö började bra men slutade klart sämre för Mjörn. Kula Karlsson ordnade ledning i paus med en ny fullträff, men i andra halvlek vände Töllsjö på steken och har därmed fortfarande full pott. Mjörn har nu tappat tio poäng, vilken rimligen är lite för mycket för att kunna ta ikapp. Kvalplats nästa mål med andra ord.

I den kampen lär även ÖSK blanda sig i. I helgen blev Oscar Sjögren hjälte mot Sjövik och ÖSK smyger med i bra slagläge i tabellen.

Hemsjö  och Frisco hade en helt olik söndag. Hemsjö torskade med hela 4-1 medan Frisco vann sin med 6-0. Nu är det fördel Frisco i tabellen i den lilla lokala kampen.

……………….

Alingsås KIK kommer allt närmare toppen i trean. Klara 4-0 mot Vedum gav tre nya poäng och man skuggar Brämhult och Mariedal på topp två.

I samma serie torskade SAIK/SMSK mot bottenlaget Rävlanda och tappade mark i toppen och ÖSK:s ”nykomlingsentusiasm” tycks vara över då det blev en klar förlust i helgen. Nu närmar man sig det där nedre strecket allt mer.

……………….

Hemsjö ångar på i damfyran efter tre nya glasklara poäng. Sex segrar och ett kryss är inget annat än en imponerande tabellrad.

……………….

Tabellsidan blir goare och goare för varje vecka går.

……………….

Det är bråda dagar som hemmafixare just nu. Målet är att ha det mesta av utbygget klart till midsommar, så därför blev det fokus på det lördag och söndag. Jag siktar på att vara på plats på G-vallen på fredag för att se Gerdsken mot Holmalund, men risken finns att tidsplanen inte håller heller för den utflykten.

……………….

Förresten. Skrev att detta är sista säsongen på Granhagen för Södra Härene innan E20-bygget drar fram över området. Det var tydligen fel, det är inte förrän efter säsongen 2020 som anläggningen överges.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 tanke på “Vi drar igång veckan”

Lämna en kommentar