ANNONS:
ANNONS:

"Vi kommer inte upp i nivå"

Vårgårda IK förlorade för andra matchen i rad när Lunden/Överås vann med klara 4-1 på tisdagen.
– Vi faller på att vi inte kommer upp i nivå, säger tränare Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Vårgårdas lilla grepp om andraplatsen är nu helt borta efter två raka förluster. I dag mot Lunden/Överås var det heller aldrig riktigt nära poäng.

– Vi hittade aldrig nån rytm i matchen, vi kom inte till riktigt. Det var en väldigt dålig och liten konstgräsplan, så tanken var att vi skulle försöka få fast bollen högt upp i banan. Men det lyckades vi inte med, säger Peo.

Daniel Olafsson fick agera forward men varken han eller Michael Andersson lyckades etablera spelet på offensiv planhalva. Istället tog hemmalaget ledningen med 1-0.

– Sen fick de en väldigt billig straff till 2-0 och då tappade vi energi efter det. Men vi hade ett bra snack i halvlek och jag tycket vi tog tag i det bra i början av andra halvlek. Det var våran bästa period i matchen, säger Peo.

VIK:s specielle målskytt David Lager reducerade med sitt tionde mål för säsongen, men närmare än så kom inte gästerna.

– Efter en kontring som gav 3-1 så dog vi igen. Så det är bara att fortsätta gnugga på träningarna och försöka ta revansch på lördag.

Då väntar toppkollegan Sävedalen på Tånga hed. Och skulle det bli förlust då igen, ser vägen mot kvalplatsen ganska jobbig ut för VIK.

– Så är det ju, säger också Peo Häggström.

I dagens match hade VIK-tränaren svårt att hitta någon spelare som stack ut. Han berömmer dock ungtupparna Kelly Blomgren och Tui Seebunmee för pigga inhopp.

Lämna en kommentar