ANNONS:
ANNONS:

Vi laddar om för ny vecka

Även den här måndagen summerar vi den gångna helgen i en liten Bredsida.

Jag var på plats för att se Holmalund besegra Uppsala i lördags. Det var en förhållandevis jämn match där man nog ändå får säga att HIF var något bättre. Skönspelet var inte på plats, men som nye tränaren Jerry Carlsson var inte på var det inte det viktigaste den här gången.

Efter två veckor med Carlsson vid rodret var det istället viktigast att det fanns en energi och en tro i laget. Och utan att veta hur energifrågan sett ut i vårmatcherna när Christer Stolt basade över laget kan man slå fast att i lördags var precis alla spelare där till hundra procent. Det tillsammans med en helt okej defensiv organisation räckte den här gången till tre poäng.

När man nu fick en seger med sig kan man fortsätta bygga vidare i lugn och ro. Då har Jerry Carlsson en möjlighet att också rent spelmässigt sätta sin egen prägel på laget.

……………………….

Sandra Augustsson var den offensiva kraft som var piggast i mina ögon. Hon såg stark och rapp ut, och det var ingen tillfällighet att det var just hon som gjorde matchens enda mål.

……………………….

Tycker att Sophie Högrell gjorde ett bra jobb som högerback. Kan nog bli fler matcher på den positionen för henne.

……………………….

Vårens lagkapten Ronia Gustafsson var petad från både bindeln och elvan. Då hon varit i Thailand och missat delar av höstträningen får vi avvakta för att se om Gustafsson tar sig tillbaka in i laget eller om hon helt enkelt inte får plats i Jerry Carlssons förstaelva.

……………………….

Jag tror inte att Holmalund behöver så värst många fler segrar för att överleva i Elitettan. Härnäst väntar bottenlaget Böljan på hemmaplan och tre nya poäng där så det det riktigt, riktigt bra ut.

……………………….

Vårgårda IK föll med matchens enda mål borta mot IFK Uddevalla. Synd, det var en nyckelmatch för att slå sig in på topp fem.

……………………….

Gerdsken räckte inte riktigt till i seriefinalen mot Råslätt. GBK hade någon boll i stolpen vid 0-1, men flera olika källor samtycker i att Råslätt till slut vann rättvist. Nu skiljer det bara två pinnar i tabellen, fortfarande med gulsvart högst upp.

På tal om GBK uppmärksammades det på sociala medier att L-P Björks gäng har tio segrar och tre förluster men ändå minus i målkvot. Kan inte vara särskilt ofta en serieledare ligger på minus i den kolumnen efter 15 omgångar.

……………………….

I samma serie vann Holmalund hemma mot Habo och Alingsås IF torskade mot Skövde. Två resultat som gör att HIF lämnar kvalkampen något medan AIF just nu innehar kvalplatsen. Nu spelar grönvitt lite av en ödesmatch i morgon när bottenlaget Ulricehamn gästar Mjörnvallen.

Redan i kväll trummar en ny matchvecka i gång. VIK FK, HSK, Säven/Hol och Spark ska alla dra på sig tröjan, tejpa benskydden, rätta till frisyren och ge sig ut på poängjakt.

……………………….

Annelund tog tre blytunga poäng hemma mot Grolanda. Robban Holmén hjälte med två mål, även om han tjatade sig till ett rött kort.

……………………….

Östadkulle lyckades spinna vidare på den prickfria vårsäsongen när de vann borta mot Hemsjö med 3-2. Tolfte raka segern.

……………………….

Sämre gick det för Östadkulles damlag som tappade serieledningen efter klar förlust i söndagens seriefinal. ÖSK är nu en pinne efter med en match mindre spelad, så fortfarande knapp fördel gulsvart i den serien.

……………………….

Även årets andra Bjärkederby mellan SMSK och Långared slutade 0-0. Jag såg andra halvlek och då var det långt ifrån en matchbild som speglade resultatet. Båda lagen hade sina lägen att avgöra även om jag med mitt SMSK-hjärta tycker att hemmalaget låg närmast segern. Med andra ord tvärtom mot i våras då Långared var närmast att ta hem segern.

……………………….

Hanna Emanuelsson blev blåvit hjälte när Alingsås KIK vann den luriga bortamatchen mot Hestrafors. En bra start på hösten för Malin Carlssons gäng.

……………………….

HIF Akademi lyckades besegra Sil trots en del spelartapp under sommaren. Starkt gjort, men än återstår det att se om även höstens upplaga av Akademin är ett lag för den absoluta toppen. Noterbart från den serien är att Sjömarken inkasserade sin första förlust, och leder nu serien med ”bara” sex poäng.

……………………….

Tabellsidan. I say no more.

……………………….

Så här tio dagar efter smällen mot Wargön går jag utan kryckor. Dock oklart om och när mina Copa snöras på igen, men när jag och läkaren jag besökte förra veckan gick igenom skadehistoriken tyckte denne att jag borde ha slutat för länge sedan.

……………………….

Tipsen i Helgens Hetaste började katastrofdåligt i fredags när jag bommade Mjörns kassaskåpsäkra 6-2 mot JK10. Lördagen och söndagen var inte mycket bättre, utan jag letar fortfarande efter fjolårsformen när det handlar om tips.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar